Η Εθνική Επέτειος Στην Αδελαϊδα (ΒΙΝΤΕΟ)

adelaida

Σήμερα, Κυριακή 23η Μαρτίου, η Κοινότητα-Ενορία του Προφήτη Ηλία Νόργουντ φιλοξένησε τους επίσημους εορτασμούς της εθνικής μας γιορτής 25ης Μαρτίου 1821.

Ο Ιερός Ναός, καταστόλιστος και σημαιοστολισμένος από βραδύς, περίμενε τούτην την μέρα σαν την λαμπρή.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό κλήρο.

Το κήρυγμα του Θεοφιλεστάτου, το αφυπνιστικό μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού, τα ευζωνάκια και οι αμαλίες, οι πλουμιστές εθνικές στολές, το φέσι, το τσαρούχι και οι γαλανόλευκες σημαίες των παιδιών, η επίσημη Δοξολογία της εθνικής μας επετείου, τα πατριωτικά ποιήματα και αμφότεροι Εθνικοί ύμνοι, σε μια αρμονική σύνθεση με τα χαμογελαστά πρόσωπα μικρών και μεγάλων, πράγματι έδωσαν αναστάσιμη γεύση.

Η παρουσία του Εντιμοτάτου Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αδελαῒδα, εκπροσώπων των πολιτικών αρχηγών της Νοτίου Αυστραλίας, της αεροπορίας, του ναυτικού και του πεζικού, καθώς και 28 εκπροσώπων παροικιακών οργανισμών και Αδελφοτήτων, τόνωσαν το ελληνορθόδοξο ηθικό.

Ο Θεοφιλέστατος εμφανώς συγκινημένος επαίνεσε τους πάντες ιδιαιτέρως δε τους γονείς, που προωθούν τα ελληνορθόδοξα ιδεώδη σε τούτη την χώρα και ευχαρίστησε όλους, λέγοντας πως οι θυσίες τους δεν θα πάνε χαμένες. Κατόπιν οι πάντες παρακάθισαν στην μεσημεριανή τράπεζα που με ιδιαίτερη φροντίδα ετοίμασαν οι κυρίες της Φιλοπτώχου.

Στην συνέχεια μεταβήκανε μικροί και μεγάλοι απ' όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πόλη της Αδελαῒδος όπου έγινε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων κατά την ηρωϊκή επανάσταση του 1821.

Τα μεγάφωνα διελάλησαν τους εθνικούς ύμνους, έγινε η κατάθεση στεφάνων από όλους τους επισήμους και τα παιδιά παρήλασαν περήφανα για την καταγωγή τους, με το κεφάλι ψηλά, κρατώντας τις γαλανόλευκες σημαίες κάτω απο τις επεφημίες των χιλιάδων παρισταμένων.

adelaida1

 

adel

Εμφανίσεις: 66596
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!