«Αβάσιμα» τα περί αντικατάστασης του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

australias1

Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας χαρακτήρισαν «τελείως αβάσιμα» πρόσφατα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία τερματίζεται η ποιμαντορία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, κ. Στυλιανού.

Μετά τα δημοσιεύματα αυτά –που, αρχικά, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και που κορυφώθηκαν με πρωτοσέλιδο του «Ελληνικού Κήρυκα» την περασμένη εβδομάδα-, ο «Νέος Κόσμος» ζήτησε «διευκρινήσεις» από την Αρχιεπισκοπή.

Κύκλοι της μας είπαν ότι η είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και, ίσως, να αποτελεί «ευσεβείς πόθους» κάποιων.

Οι ίδιοι κύκλοι μας είπαν ότι το «τέλος ο Στυλιανός» έχει επαναληφθεί πολλές φορές εδώ και σχεδόν 40 χρόνια από συγκεκριμένη μερίδα του παροικιακού Τύπου.

Από το ρεπορτάζ του «Νέου Κόσμου» προκύπτει ότι, ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, Στυλιανός, ζήτησε και έλαβε τρίμηνη άδεια για λόγους υγείας και ξεκούρασης.

«Η υγεία του», μας ειπώθηκε, «έχει βελτιωθεί θεαματικά, είναι σε ανάρρωση και όλα τα υπόλοιπα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σύμφωνα με αναφορές στο διαδίκτυο, έχει ήδη αρχίσει ανάμεσα σε εκκλησιαστικούς, αλλά και πολιτικούς κύκλους, η συζήτηση της διαδοχολογίας του αρχιεπισκόπου, κ. Στυλιανού και «ανάμεσα στους φιλόδοξους διαδόχους του συμπεριλαμβάνεται Επίσκοπος εξ Αυστραλίας, Μητροπολίτης ο οποίος στο παρελθόν υπηρετούσε στην Αυστραλία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εκλέχθηκετο 1975 όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Συντέλεσε στην ίδρυση κοινοτήτων και μονών καθώς και της Θεολογικής Σχολής Αποστόλου Ανδρέα.

Διετέλεσε πρόεδρος του Επισήμου Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ενώ το 2003 υπέβαλλε την παραίτησή του από τον Διάλογο.

Από το 1975 έως σήμερα ο αρχιεπίσκοπος «νοικοκύρεψε» την Αρχιεπισκοπή και ίδρυσε ημερήσια ελληνικά σχολεία και γηροκομεία σε όλη την χώρα, έστησε οργανώσεις κοινωνικής πρόνοιας και νεολαίας και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων.

Εμφανίσεις: 113515
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!