Ο Ελληνισμός της Νοτίου Αυστραλίας τιμά τα έθιμα και τις παραδόσεις

adel

Με μεγάλη επιτυχία και φέτος για 35 συνεχή έτη το πανηγύρι της Ελληνικής Ορθόδοξης ενορίας κοινότητος Γεννήσεως Του Χριστού Port Adelaide Νοτίου Αυστραλίας

Ειδικότερα το περασμένο σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιανουαρίου στην περιοχή του Semaphore της Αδελαΐδος και με συμμετοχή διακοσίων και πλέων εθελοντών ενοριτών, πολλών παραδοσιακών χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων και την παρουσία σαράντα χιλιάδων και πλέων επισκεπτών σύμφωνα με τους διοργανωτές, πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο πανηγύρι ενορίας στην Νότιο Αυστραλία.

Στο πανήγυρη παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος ο εφημέριος π. Ιωάννης Χωραΐτης, ιερείς της τρίτης Αρχιεπισκοπικής περιφερείας, ο πρωθυπουργός της Νοτίου Αυστραλίας κύριος Jay Wetherill μέλοι της πολιτειακής και ομοσπονδιακής κυβερνήσεως, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Αδελαΐδα κύριος Χρήστος Μανιάκης Γρίβας ο δήμαρχος της πόλεως του Port Adelaide ο πρόεδρος της ενορίας κοινότητος κύριος Ιωάννης Δουβαρτζίδης και πάρα πολύ άλλοι επίσημοι.

Ο θεσμός του παραδοσιακού ελληνικού πανηγυριού σε συσχετισμό με τις μεγάλες εορτές της χριστιανοσύνης που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα Χριστούγεννα και τα Θεια Θεοφάνεια τα οποία στην συγκεκριμένη ενορία εορτάζονται λαμπρά έδωσαν το έναυσμα στους πρώτους μετανάστες να εορτάσουν όπως στην πατρίδα αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί οι επόμενες γενιές ζυμώθηκαν μέσα σε αυτές τις μικρές πρώτες γιορτές και έγιναν το καθημερινό μέλημα τον μεγαλυτέρων ώστε να μην χάσουν τα παιδιά τους τα ιδεώδη της φυλής και της πίστη μας.

Όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αυτές τις μεγαλειώδης εορτές που συνεχίζοντα για χρόνια να πραγματοποιούνται χαρίζοντας υπέροχες στιγμές ελληνικής κουλτούρας μέσα από τις υπέροχες ελληνικές γεύσεις τα ελληνικά δημοτικά και λαϊκά τραγούδια τα ελληνικά σχολεία και κατηχητικά των ενοριών μέσα από τις οργανώσεις νεολαιών των ενοριών συνθέτουν για μια πεντηκονταετία το Ελληνορθόδοξο πνεύμα και ήθος τον Ελλήνων της Νοτίου Αυστραλίας.

adel1

adel2

Εμφανίσεις: 69415
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!