Εκδήλωση για τον Άγιο Πρωτομάρτυρα Στέφανο στην Αδελαῒδα

photo1

Τα μέλη της Κεντρικής Νεολαίας τῆς Γ΄Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για μία ακόμη φορά ετίμησαν δεόντως τον Πρωτομάρτυρα Άγιο Στέφανο, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στό Νόργουντ Αδελαῒδος. 

Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Νικάνδρου και συμπροσευχομένου του Ιερού Κλήρου, ετέλεσε τον Μέγα Εσπερινό τοῦ Πρωτομάρτυρος, ο νέος Ιερέας της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής π. Ιερεμίας. Καίτοι στην αγγλική γλώσσα, η χορωδία μέλπωντας με άνεση τους ύμνους στο βυζαντινό μουσικό μέλος, εβοήθησε την νεολαία να καταλάβει τα μηνύματα των ύμνων. 

Στο πέρας του Εσπερινού, ο Θεοφιλέστατος ωμίλησε στους άνω των 200 νέων και νεάνιδων, επαινώντας την αγάπη και τον σεβασμό που τρέφουν γιά τον προστάτη τους. 

Στην συνέχεια με τις ευλογίες του Θεοφιλεστάτου, ωμίλησε στά νιάτα ο π. Ιερεμίας στην αγγλική γλώσσα, για την ζωή, το πνεύμα θυσίας και το μαρτύριο του Αγίου Στεφάνου. 

Στην συνέχεια ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε την πλούσια τράπεζα δωρεά της φιλοξενούσης Ενορίας, όπου πάνω από 200 άτομα απόλαυσαν το φαγητό, ποτό και γλυκό τους. 

Τέλος τα παιδιά απλώθηκαν στο ευρύχωρο προαύλιο της Εκκλησίας όπου έπαιξαν διάφορα παιχνίδια και συζήτησαν θέματα κοινού προβληματισμού. 

Ευχόμεθα όπως και του χρόνου μας αξιώσει ο Θεός να συνεορτάσωμε προς τιμήν και μνήμη του Αγίου Στεφάνου.

photo2

Εμφανίσεις: 66545
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!