«Όταν οι Ψάλτες Τραγουδούν» στην Αυστραλία

psaltes

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 21 Οκτωβρίου το 2012 στο Κυπριακό Κέντρο στην Αδελαΐδα, Νοτίου Αυστραλίας η μουσική εκδήλωση «Όταν οι Ψάλτες Τραγουδούν». 

Ο Σύλλογος Φίλων Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής, Νοτίου Αυστραλίας σε συνεργασία με το Ελλινικό Πολιτιστικό Μήνα Νοτίου Αυστραλίας, η Βυζαντινή χορωδία «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» παρουσίασαν αυτήν την θαυμάσια συναυλία. 

Πράγματι η βραδιά ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους σε διάφορες μουσικές εποχές με την άριστη μουσική εκτέλεση παραδοσιακών τραγουδιών από διάφορα μέρη της Ελλάδος, τόσο από τους καλίφωνους ψάλτες και τραγουδιστές, όσο και απ’ την οκταμελή παραδοσιακή ορχήστρα που τους συνόδευε. Παράλληλα το χορευτικό συγκρότημα της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Salisbury, ελάμπρυνε την εκδήλωση με τους λεβέντικους χορούς. 

Στην συναυλία παρευρέθηκαν: Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κος Νίκανδρος, Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ο Άρχον Έκδικον του Οικουμενικού Πατριαρχείου κος Ιωάννης Κιοσόγλου, η Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Μήνα Νοτίου Αυστραλίας Δίδα Σταματική Κρήτα, ο Άρχον Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας κος Ηλίας Φραγκούής και κα Φραγκούλη και άλλοι προσκεκλημένοι. 

Το κατ’ ενθουσιασμένο πλήθος τον άνω τετρακοσίων ατόμων που ασφυκτικά επλημμύρισε την αίθουσα, ευχαρίστησε τον διοργανωτή κο Στέφανο Κακούλη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής Νοτίου Αυστραλίας Ιωάννης ο Δαμασκηνός κο Ιωάννη Σαριδάκη και το Δ.Σ για την άρτια διοργάνωση μιας αξέχαστης και υπέροχης εκδήλωσης.

psaltes1

 

psaltes2

Εμφανίσεις: 91383
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!