Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ι.Ν.Προφήτου Ηλιού Norwood Αυστραλίας

psaromatis

Αισθήματα χαράς και ιερής συγκίνησης επλήρωσε τις καρδίες των υπέρ χιλίων πιστών, που με ευλάβεια συμμετείχαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και παρηκολούθησαν την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου μας π. Μιχαήλ Ψαρομμάτη την Κυριακή 29η Ιουλίου στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού Norwood Νοτίου Αυστραλίας.

Σεπτή εντολή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Κ.Κ. Στυλιανού, την Χειροτονία του π. Μιχαήλ Ψαρομμάτη, ετέλεσε με μεγαλοπρέπεια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, πλαισιούμενος υπό κληρικών της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπῆς, και της Ρουμανικής εκκλησίας.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, συγκινημένος ωμίλησε καταλλήλως και επικαίρως. Παράλληλα ανακοίνωσε σε όλους ότι ο π. Μιχαήλ θα αναλάβει τα καθήκοντα του Iερατικώς Προϊσταμένου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Noarlunga Νοτίου Αυστραλίας.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στα πρόσωπα όλων και προπαντός στους γονείς του π. Μιχαήλ.  Εξομολογούμενος τα αισθήματα του ο φυσικός και πνευματικός πατέρας του, π. Σταύρος Ψαρομμάτης, είπε ότι αυτή ήταν μια από τις πλέον συγκινητικές στιγμές της ζωής του.

Το γεγονός ότι τον βοήθησε ο Θεός να προσφέρει σήμερα στήν Αγίαν Του Εκκλησία έναν λειτουργό των θείων Μυστηρίων Του, κυριολεκτικά τον συγκλονίζει.  

Γύρω στους επτακοσίους πιστούς παρακάθησαν στην πλούσια τράπεζα πού ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος και που ετοίμασαν οι οικογένειες του π. Μιχαήλ και τις Πρεσβυτέρας Σταυρούλας Ψαρομμάτη.

Ευχόμαστε όπως ο Τριαδικός Θεός, φωτίζει και καταξιώνει τόν π. Μιχαήλ, παράλληλα δε να ενδυναμώνει τήν Πρεσβυτέρα στον νέο, δύσκολο αλλά σεβάσμιο και υπεύθυνο ρόλο τους.

Εκ της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Ο Λόγος του Θεού"

psaromatis2

psaromatis3

Εμφανίσεις: 68168
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!