Θεμελίωση Ιερού Ναού από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

 

australias

Της Κλαίρης Γάζη

Παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την περασμένη Κυριακή, σημαντικός αριθμός συμπαροίκων παραβρέθηκε στη θεμελίωση του ιερού ναού των Θεοφανείων της Ελληνικής Κοινότητας Frankston και Περιχώρων, που αναμένεται να κτιστεί επί της Petrie St., στο Frankston, ακριβώς απέναντι από την παλαιά εκκλησία.

Η τελετή της θεμελίωσης έγινε υπό του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, κ.κ. Στυλιανού, βοηθούμενου υπό των θεοφιλεστάτων επισκόπων Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ, και Μηλιτουπόλεως κ. Ιακώβου, και του εφημέριου της εκκλησίας, π. Δούκα Γεωργαλά.

«Η ανέγερση μεγαλύτερου ναού, ήταν επιβεβλημένη» λέει η γραμματέας της Κοινότητας, κ. Κασσιανή Θεολόγου.

«Η Κοινότητά μας είναι η μόνη στην περιοχή της Peninsula και καλύπτει μια ακτίνα από το Mordialoc μέχρι το Portsea. Λόγω, λοιπόν, της στενότητας του χώρου, δύσκολα ανταποκρινόταν στις θρησκευτικές ανάγκες των πιστών της περιοχής».

Η κ. Θεολόγου υποστηρίζει ότι ο υπό ανέγερση ναός, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. «Το γεγονός ότι η εκκλησία μας είναι υπερβολικά μικρή, προβλημάτιζε τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια.

Οπότε, πριν τρία περίπου χρόνια, έγινε η αγορά του οικοπέδου και με τη βοήθεια του Θεού σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες ανοικοδόμησης» προσθέτει.

Βλέποντας τη μακέτα της εκκλησίας που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας, κ. Κωνσταντίνος Μοσχογιάννης, πρόκειται όντως για ναό τελευταίων προδιαγραφών, με υψηλό καμπαναριό και εντυπωσιακή είσοδο.

Η ανοικοδόμηση υπολογίζεται να διαρκέσει γύρω στους δώδεκα μήνες.

Στον πλειστηριασμό που ακολούθησε μετά τη θεμελίωση, το χρυσό μυστρί παρέλαβε ο κ. Νικόλαος Σπαθής, το αργυρό ο κ. Νίκος Μπαντούνας και το μπρούτζινο ο κ. Παναγιώτης Λύρας.

Το φτυάρι παρέλαβε ο κ. Παύλος Μάμμος.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ευχαριστεί και μέσω της εφημερίδας μας τον π. Δούκα, τους δωρητές, τους κατοίκους της περιοχής, τους συνεργάτες του – μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τις κυρίες της Φιλοπτώχου και όλους τους εθελοντές για την βοήθεια στο έργο που έχουν αναλάβει.

«Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί μέχρι την αποπεράτωση της εκκλησίας μας» προσθέτει ο κ. Δημόπουλος.

 

Εμφανίσεις: 89301
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!