Στον Πατριάρχη Μόσχας ο Αμερικής Δημήτριος

Image
Photo: Patriarhia
Με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Αλέξιο Β΄, συναντήθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ στην Μόσχα,

όπου είναι και η έδρα του Πατριαρχείου Ρωσίας.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην προσφώνηση του, πρώτα απ΄ όλα μετέφερε στο Πατριάρχη Μόσχας κ. Αλέξιο, χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, αλλά και του διαβίβασε την αγάπη του κ. Βαρθολομαίου προς το πρόσωπο του και την επιθυμία να εργαστούν μαζί.

 

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε πως η αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Αμερικής, θα επιστρέψει με τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτό το ταξίδι και προπαντός με ενισχυμένη την πίστη στην Ορθοδοξία.

 

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Αλέξιος εξέφρασε την "ετοιμότητα να επιλυθούν τα προβλήματα εκείνα, τα οποία παρ΄ όλα αυτά εμφανίζονται καμιά φορά στην ζωή μας".

 

Ακόμα ο κ. Αλέξιος κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Δημήτριο τόνισε: « Σήμερα σας υποδέχομαι ως εκπρόσωπο του αδελφικού Ελληνικού λαού, ως έξαρχο του Οικουμενικού Πατριαρχείου» απαριθμώντας στην συνέχεια τα επιτεύγματα, που έχει καταγράψει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τα τελευταία χρόνια.

 

Να αναφερθεί πως στην αντιφώνηση του ο κ. Δημήτριος, υπενθύμισε πως όταν είχε επισκεφθεί την Ρωσία το 2001, απ' τότε έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές, τονίζοντας «πίστευα πως μια μέρα θα έρθει η ανάσταση στην Εκκλησία μετά τις δοκιμασίες».

 

Επίσης το Πατριαρχείο Μόσχας τονίζει πως «Κατά τις διαβουλεύσεις σε στενότερο κύκλο εθίγησαν θέματα ιστορίας της Ορθοδοξίας στην Αμερική, θέματα συνεργασίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 

Τέλος συζητήθηκαν ζητήματα γενικότερης Διορθόδοξης συνεργασίας, καθώς επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση της εκκλησίας στην Εσθονία και Ουκρανία».
Εμφανίσεις: 43094
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!