Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος για Αρχιεπίσκοπο

Image«Μας θλίβει βαθύτατα η εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού

Χριστοδούλου διότι με την αναχώρησή του εκ του κόσμου τούτου, η Εκκλησία χάνει έναν εξαιρετικό και πολύτιμο Ιεράρχη, και λαμπρό αγωνιστή υπέρ της Ορθοδοξίας και των παγκοσμίων αξιών της Ελληνικής πολιτισμικής παραδόσεως.

 

Είχα την ιδιαιτέρα τιμή να τον γνωρίσω ήδη από την εποχή των Γυμνασιακών του σπουδών και μετέπειτα να εκτιμήσω το δυναμισμό του, την καλοσύνη του, την ευφυΐα του και τη μεγάλη προσφορά του στην Εκκλησία σε βασικούς τομείς, όπως η θεία λατρεία, η ποιμαντική φροντίδα, η κοινωνική μέριμνα και οι διορθόδοξες και διαχριστιανικές σχέσεις.

 

Δέομαι εκτενώς του Κυρίου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου εκλεκτού αδελφού και συλλειτουργού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου εν σκηναίς δικαίων και αγίων».

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα αναχωρήσει αύριο από την Νέα Υόρκη, για να συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην κηδεία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Εμφανίσεις: 42120
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!