Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συναντήθηκε με Γερουσιαστές

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και θα προστεί της Ελληνοαμερικανικής

κοινότητος κατά τη διάρκεια της τιμητικής εορταστικής εκδηλώσεως που παραθέτει ο Λευκός Οίκος για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και της επετείου της 25ης Μαρτίου.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του στην Ουάσιγκτον και μετά τη σημαντική και επιτυχή συνάντησή του με την Υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, συνέχισε με μια σειρά επαφών και συναντήσεων.

 

Συγκεκριμένα στις 24 Μαρτίου, ως επίσημος προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Brookings, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ήταν ο κύριος ομιλητής κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας και συζητήσεως στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών του Brookings, εκπροσώπων της θρησκευτικής κοινότητος στην Αμερική, εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητος για θέματα περιβάλλοντος και μελών της αμερικανικής πολιτικής σκηνής και της εξωτερικής πολιτικής.

 

Η συζήτηση που χαρακτηρίστηκε από το Brookings ως οφ-δε ρεκορντ, περιέλαβε θέματα πίστεως, ανεκτικότητος και κατανόησης στη σημερινή κοινωνία στην Αμερική και στο εξωτερικό, θρησκευτικών ελευθεριών και θέματα του ρόλου της θρησκείας και των θρησκευτικών ομάδων σε παγκόσμια προβλήματα όπως οι κλιματικές αλλαγές, η ανέχεια και η φτώχεια.

 

Αργότερα χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τον Γερουσιαστή Richard Durbin από το Ιλλινόϊ τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Καπιτώλιο.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος και ο Γερουσιαστής Durbin συζήτησαν συγκεκριμένα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο Κυπριακό.

 

Το ίδιο βράδυ συναντήθηκε με τον Γερουσιαστή Robert Menendez από το Νιού Τζέρσεϊ κατά τη διάρκεια ιδιωτικού δείπνου.
Εμφανίσεις: 39413
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!