Ο Αμερικής Δημήτριος ζητά από την Αμερική να προστατέψει τον Βαρθολομαίο

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος απέστειλε επιστολές προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόσι και τον επικεφαλής της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ριντ με τις οποίες εκφράζει την ανησυχία του για την ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας καλεί την αμερικανική ηγεσία να συμβάλλει για την προστασία του Πατριάρχη, αλλά και για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων λειτουργίας και αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.

Σε μια άλλη εξέλιξη, συνήλθε στη Νέα Υόρκη εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και αποφάσισε να προβεί σε διαβήματα για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ελεύθερη λειτουργία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Εκτός από τις επιστολές του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, στάλθηκαν επίσης επιστολές και από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι επιστολές και άλλες ενέργειες από μέρους του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου κρίθηκαν αναγκαίες μετά από τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν λόγω της συνέντευξης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην τηλεοπτική εκπομπή «60 λεπτά» του CBS.

Εμφανίσεις: 37560
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!