Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος με Παπανδρέου για «θέματά του»

ImageΣυνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, είχε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, κατά την οποία συζήτησαν για τα θέματα της Ορθοδοξίας στις ΗΠΑ, αλλά και τα ελληνικά ζήτημα με πρώτο αυτό της Οικονομίας.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος στον «Ε.Κ.», «με τον πρόεδρο της κυβέρνησης συζητήσαμε για τα θέματά μου, της Ορθοδοξίας και για τα θέματα της Ελλάδας».

Ερωτηθείς από την εφημερίδα μας, σε ποιο σημείο βρίσκονται οι επαφές με τους ομογενείς για επενδύσεις στην Ελλάδα -όπως είχε συζητηθεί κατά την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον στις αρχές Μαρτίου- ο Σεβασμιότατος απάντησε με μια λιτή επισήμανση: «Ολοι προσπαθούν να βοηθήσουν τη χώρα». «Δεν μπορώ να πω περισσότερα προς το παρόν», πρόσθεσε.

Ενδεικτικό, πάντως, του κλίματος που επικράτησε στην 40λεπτη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, είναι ότι ο κ. Παπανδρέου τον συνόδεψε από το γραφείο του (σ.σ. περίπου 100 μ.) μέχρι την έξοδο του κτιρίου του ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου τον ασπάστηκε για να τον αποχαιρετήσει.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, έκανε τις σύντομες δηλώσεις του στον «Ε.Κ.» κατεβαίνοντας από τα λιγοστά μαρμάρινα σκαλιά του κτιρίου, μέχρι και την είσοδό του στο αυτοκίνητο που τον περίμενε να τον μεταφέρει στο ξενοδοχείο. Οι δύο άντρες έκαναν δηλώσεις και κατά την υποδοχή του κ. Δημητρίου από τον Πρωθυπουργό, ενώπιον μόνο καμερών και φωτογράφων, καθώς οι δημοσιογράφοι δεν επιτράπηκε να εισέλθουν στο γραφείο του κ. Παπανδρέου.

Η επίσκεψη του Αρχιεπίσκοπου ακολούθησε τη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Abdallah Bin Zayed Al Nahyam. Σε αυτή ήταν παρόντες επίσης -ανάμεσα σε άλλους- ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Ο κ. Πεταλωτής ήταν μάλιστα αυτός που υποδέχτηκε πρώτος τον κ. Δημήτριο, καθώς μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής να έφτασε στη Βουλή στην ώρα του, ωστόσο είχαν καθυστερήσει οι προηγούμενες επαφές του Πρωθυπουργού.

Οπως δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο κ. Πεταλωτής, ο Αρχιεπίσκοπος πριν τον υποδεχτεί ο κ. Παπανδρέου -δέκα λεπτά αργότερα στις 17:00 ώρα Ελλάδας περίπου-, του μίλησε για την πολύ καλή εντύπωση που άφησε ο Πρωθυπουργός στους ομογενείς κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ιδιαίτερα η κίνησή του να κρατά σημειώσεις σε όσα του ανέφεραν οι παράγοντες της Ομογένειας. Ακόμη, όπως μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συζήτησαν για την ελληνική οικονομική κρίση και ο κ. Δημήτριος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά το πρόβλημα θα ξεπεραστεί. Επίσης, όπως μας είπε ο κ. Πεταλωτής, ο ίδιος, ίσως επισκεφτεί εκ νέου τις ΗΠΑ μέσα στον Μάιο.

Ο κ. Δρούτσας, μιλώντας στην εφημερίδα μας, επισήμανε πως η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο δεν επρόκειτο να αναλωθεί μόνο στις επενδύσεις που μπορούν να κάνουν οι ομογενείς στην Ελλάδα, αλλά για όλα τα θέματα γενικότερα. Διευκρίνισε δε, πως θα είχε και κατ’ ιδίαν επαφές με τον κ. Δημήτριο.

Εμφανίσεις: 24592
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!