Συναγερμός υποστήριξης για την οικογένεια του Ιερέα Μπέικερ

BAKER

Γράφει ο Θεόδωρος Καλμούκος


Ποσό ύψους 472.075 δολαρίων είχε συγκεντρωθεί μέχρι τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης από 4.413 άτομα που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που έγινε από το πρόγραμμα στο «go fund me» στο Ιντερνετ για τη στήριξη του αδικοχαμένου ιερέα Ματθαίου Μπέικερ.

Το θέμα έχει λάβει διαστάσεις συναγερμού αγάπης και υποστήριξης σ' όλη την Αμερική προς την οικογένεια του άτυχου ιερέα, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο το απόγευμα της Κυριακής 1η Μαρτίου σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Υπογραμμίζεται ότι το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε μόλις μέσα σε τρεις ημέρες, ενώ αυξάνεται ανά ώρα.

Υπογραμμίζεται σε άρθρο στον ιστότοπο «go fund me» πως «οι δωρεές που θα ληφθούν από τούτη την εκστρατεία θα πάνε 100% απευθείας στην σύζυγό του, η οποία έχει να φροντίσει έξι παιδιά και έχει χάσει το μοναδικό εισόδημα της οικογένειας».

Την προσπάθεια ξεκίνησε ο Seraphim Danckaert φίλος και γνώριμος του αείμνηστου π. Ματθαίου.

Ο κ. Danckaert είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης και σήμερα είναι υποψήφιος για το διδακτορικό δίπλωμα στο Κέντρο Αμστερνταμ Ανατολικής Ορθόδοξης Θεολογίας εντός του καθηγητικού συλλόγου Θεολογίας στο Vrije Universiteit Amsterdam.

Ο κ. Danckaert είναι ιδρυτής του Ιστότοπου Orthodoxy and Heterodoxy στον οποίον δημοσιεύονται άρθρα Ορθόδοξης Θεολογίας.

Χτες, δημοσιεύθηκε στον προαναφερθέντα ιστότοπο η σύντομη δήλωση της πρεσβυτέρας Κατερίνας Μπέικερ στην οποία λέγει πως «έχω ευλογηθεί τόσο πολύ από την αγάπη και την φροντίδα σας καθώς επίσης και τα παιδιά. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ».

Εν τω μεταξύ, ο Μητροπολίτης Ντιτρόιτ Νικόλαος με ειδική επιστολή του στους ιερείς και τις κοινότητες τους καλεί να συνδράμουν οικονομικά στην εμπερίστατη οικογένεια του αείμνηστου π. Μπέικερ δίνοντας τον ειδικό λογαριασμό που ανοίχτηκε από τη Μητρόπολη Βοστώνης, στο κληρικολόγιο της οποίας ανήκε ο π. Μπέικερ ενώ η κοινότητα στην οποία υπηρετούσε της Αγίας Τριάδος του Νόργουιτς Κονέκτικατ ανήκει στη δικαιοδοσία της

Μητρόπολης Βοστώνης:
Metropolis of Boston
c/o Fr. Matthew Baker Fund 162 Goddard Avenue
Brookline, MA. 02445

Στον λογαριασμό του «go fund me» αναγράφεται πως «ο π. Ματθαίος ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος, καλόκαρδος, με αρχές και αξίες και αφοσίωση στον Χριστό, στην σύζυγό του και στα έξι παιδιά του.

Ο π. Ματθαίος ζούσε για να υπηρετεί. Ενδιαφερόταν βαθιά για τους άλλους και πάντοτε έδινε δωρεάν από το χρόνο του και τις γνώσεις χωρίς καμία χρηματική αμοιβή».

Σε άλλο σημείο, αναγράφεται ότι «όπως και πολλοί άλλοι διανοούμενοι ενδιαφερόταν πολύ για τους ανθρώπους τους οποίους βοηθούσε, συμβούλευε και τους ενθάρρυνε στην πίστη και τη ζωή».

Ανακοινωθέντα και συλλυπητήρια μηνύματα εξέδωσαν απλώς η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

Υπογραμμίζεται ότι την είδηση για τον τραγικό θάνατο του π. Ματθαίου την αναδημοσίευσε το κορυφαίο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr» της Ελλάδος μέσα σε δύο μέρες δέχτηκε το άρθρο πάνω από (17) δέκα εφτά χιλιάδες αναγνώσεις.

Εξάλλου, όπως ήδη έγραψε ο «Ε.Κ.», η Νεκρώσιμη Ακολουθία του αειμνήστου ιερέα Ματθαίου θα τελεστεί Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη Cranston του Ροντ Αϊλαντ από όπου καταγόταν και όπου χειροτονήθηκε σε πρεσβύτερο στις 19 Ιανουαρίου του 2014.

Ο ναός βρίσκεται στη διεύθυνση 175 Oaklawn Avenue, Cranston, RI. Θα τελεστεί Θεία Λειτουργία από τις 8:30 μέχρι τις 10 η ώρα, από τις 10 μέχρι τις 11 κοινό προσκύνημα και στις 11 η Νεκρώσιμη Ακολουθία.

Επίσης, το σκήνωμα του π. Ματθαίου θα τεθεί σε κοινό προσκύνημα σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου από τις 5 το εσπέρας μέχρι τις 9 το βράδυ στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην πόλη Νόργουιτς του Κονέκτικατ όπου ιεράτευε.

Η διεύθυνση του ναού είναι 247 Washington Street, Norwich, Ct.

Ο π. Ματθαίος βρήκε τραγικό θάνατο το απόγευμα της Κυριακής 1 Μαρτίου, σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην πόλη Νόργουϊτς του Κονέκτικατ, λόγω ολισθηρότητας του δρόμου από τη χιονόπτωση, όπως έγραψε λεπτομερώς ο «Εθνικός Κήρυξ».

Επέστρεφε από τον ναό στο σπίτι του όταν συνέβη το θανατηφόρο δυστύχημα. Ευτυχώς που τα παιδιά του, τα οποία ήταν μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο, δεν τραυματίστηκαν.

Εμφανίσεις: 35311
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!