Ο Αμερικής Δημήτριος μεταβαίνει στην Αλαμπάμα

alabama

Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 50ης επετείου της ιστορικής πορείας της 15ης Μαρτίου 1965 στη Selma της Αλαμπάμα, στην οποία συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος με άλλους ηγέτες των αγώνων για τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα,με επικεφαλής τον Αιδεσιμώτατο Dr. Martin Luther King Jr.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα φθάσει στο Birmingham της Αλαμπάμα το βράδυ της Πέμπτης 5 Μαρτίου 2015.

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, ο Αρχιεπίσκοπος θα λάβει μέρος σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί στα σκαλοπάτια του Ινστιτούτου Πολιτικών Δικαιωμάτων.

Θα παραστεί επίσης στη θεμελίωση του νέου «Κέντρου για την Ελευθερία» (Freedom Center), του ως άνω Ινστιτούτου.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Birmingham.

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, ο κ. Δημήτριος θα επισκεφθεί την πόλη Selma της Αλαμπάμα και μαζί με άλλους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον ιστορικό ναό Brown Chapel (Μεθοδιστών-Επισκοπελιανών) της πόλης.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής 8 Μαρτίου 2015, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα μιλήσει με θέμα «Θεός, κοινωνική πάλη και ενότητα», κατά τη διάρκεια προγεύματος εις μνήμη του Martin Luther King και της συζύγου του Coretta Scott King.

Το ίδιο απόγευμα θα λάβει μέρος στην ετήσια πορεία που διασχίζει τη γέφυρα Edmund Pettus Bridge, τιμώντας τα τραγικά και αιματηρά γεγονότα της Κυριακής 7 Μαρτίου 1965, γνωστά ως «Ματωμένη Κυριακή» (Bloody Sunday).

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία υπήρξε πάντα υπέρμαχος της ισότητας και συνεχίζει να μάχεται κατά των φυλετικών διακρίσεων, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας με οδηγό την ένθερμη αγάπη για τον Θεό και για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.

Επ' ευκαιρία του εορτασμού της 50ης ιστορικής πορείας της Selma και με ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου στον αγώνα του υπέρ του Κινήματος Ίσων Πολιτικών Δικαιωμάτων στην Αμερική, η Ιερά Αρχιεπισκοπή δημιούργησε ιστοσελίδα με πληθώρα ιστορικών πηγών και ανακοινώσεων για προσεχείς εκδηλώσεις γύρω από την σημαντική στιγμή στην ιστορία του Αμερικανικού έθνους.

Εμφανίσεις: 33563
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!