Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής (ΦΩΤΟ)

Patriarch John Antioch-5893S

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιόχειας κ. Ιωάννης ο Ι΄, ο οποίος πραγματοποιεί ποιμαντορική επίσκεψη στην Αμερική, επισκέφθηκε σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2014, την Ελληνική Ορθόδοξο Αρχιεπισκοπή Αμερικής και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Ο Μακαριώτατος μετά την άφιξή του στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής προέστη Δοξολογίας στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Παύλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, στην επίσημη προσφώνησή του καλωσόρισε τον Πατριάρχη και την ακολουθία του τονίζοντας ιδιαιτέρως «την μακρά και στενή σχέση ανά τους αιώνες μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και του Πατριαρχείου Αντιόχειας» και κατ' επέκταση «την στενή σχέση μεταξύ της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής και της Αντιοχειανής Αρχιεπισκοπής εν Αμερική», η οποία όπως είπε υπήρξε καρποφόρος και βοήθησε στην προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας, αγάπης και ενότητος μεταξύ των Ορθοδόξων παρουσιών στην Αμερική.

Καταλήγοντας ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είπε: «Είμεθα βέβαιοι ότι η παρουσία Σας εδώ θα αυξήσει έτι πλέον το δεσμό αγάπης μεταξύ όλων των εν Αμερική Ορθοδόξων ώστε το μήνυμα της Ορθοδοξίας το οποίο προσφέρομε να ακουσθεί με εντονώτερο και ωραιότερο τρόπο στο Δυτικό ημισφαίριο».

Ο Πατριάρχης Αντιόχειας Ιωάννης στην αντιφώνησή του στα Ελληνικά μίλησε για την Ορθόδοξη Εκκλησία ως τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία και τόνισε ότι «το Πατριαρχείο Αντιοχείας πάντοτε θα έχει το ζωντανό ρόλο μέσα στην Ορθόδοξο Εκκλησία κοντά στον Οικουμενικό Πατριάρχη για όλα τα πανορθόδοξα και διορθόδοξα θέματα και για το καλό της Εκκλησίας».

«Ερχόμαστε εμείς από τη Μέση Ανατολή από μία χώρα βασανισμένη αυτές τις ημέρες και γνωρίζουμε ότι δεν μας ξεχνάτε στις ευχές και στις προσευχές σας και όπως είχαμε λάβει και από τον Πατριάρχη πολλές φορές και γράμματα και τηλέφωνα για να μας ενισχύσει και να μας δείξει την αγάπη του. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την αγάπη για την υποστήριξη για την υποδοχή που μας επιφυλάξατε. Το ότι βρισκόμαστε τώρα αυτή την ώρα μαζί σας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή σας αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να δείξουμε από την καρδιά μας ότι είμαστε μια Εκκλησία, μια οικογένεια και γι' αυτό να εύχεστε πάντα και για μας και για την Εκκλησία της Αντιοχείας και για την περιοχή μας και το λαό μας που βασανίζεται. Σεβασμιώτατε ο Θεός να σας δίνει πάντα υγεία και δύναμη για το καλό της Ορθοδοξίας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Τον Μακαριώτατο συνόδευαν ο Μητροπολίτης της Αντιοχειανής Αρχιεπισκοπής εν Αμερική κ. Ιωσήφ, του οποίου η ενθρόνιση πραγματοποιήθηκε μόλις το προηγούμενο Σάββατο, καθώς και Ιεράρχες και κληρικοί της Αντιοχειανής Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιωάννη και τον Μητροπολίτη Ιωσήφ και στη συνέχεια παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχου παρουσία πολλών ιεραρχών και κληρικών.

ad1

ad2

ad3

ad4

ad5

ad6

ad7

ad8

ad9

ad11

Εμφανίσεις: 39887
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!