Συνάντηση Υπουργού Δημοσίας Τάξης με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

KIKILIAS-DIMITRIOSΤην ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής επισκέφθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας και είχε συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, με τον οποίο συζήτησε θέματα της Ομογένειας και της Ελλάδας.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κικίλιας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά για μένα, στην ολοκλήρωση του ταξιδιού μου στην Αμερική, να έχω και να έχουμε την τιμή ως αντιπροσωπεία, να μας δεχθεί ο Σεβασμιότατος, τον οποίο αγαπάμε, τιμούμε και το έργο του είναι αναγνωρισμένο στην Αμερική και στην Ελλάδα. Εμείς προσπαθούμε να στηρίξουμε τα ελληνικά επιχειρήματα, τα ελληνικά συμφέροντα, την πατρίδα μας ανά τον κόσμο και τι μεγαλύτερο παράδειγμα υπάρχει απ' αυτό που ο Σεβασμιότατος παρουσιάζει εδώ. Πήραμε την ευλογία του και τις ευχές του. Είμαστε ευγνώμονες γι' αυτό. Συζητήσαμε και για αστυνομικά θέματα, γιατί ο Σεβασμιότατος έχει πλήρη γνώση και αγάπη για την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, κάτι που είναι άκρως εντυπωσιακό. Τον ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά και ζητάμε και τις ευχές του για το ταξίδι της επιστροφής».

Στη συνέχεια, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή δεχθήκαμε σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής τον εξοχότατο υπουργό Δημόσιας Τάξης και τη συνοδεία του. Είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα, ουσιαστική και πάρα πολύ άμεση συζήτηση. Ήταν μια ανθρώπινη επικοινωνία, έστω σε σύντομο χρόνο, αλλά με δυνατότητα να θίξουμε ουσιαστικά θέματα. Για μια ακόμη φορά, του εξέφρασα την πολύ μεγάλη εκτίμηση την οποία τρέφουμε προς τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη της τάξεως και ασφαλείας στην Ελλάδα. Τα σώματα ασφαλείας έχουν αυτό το ρόλο σε εποχή ειρήνης, το οποίο σημαίνει ότι είναι οι άνθρωποι σε πλήρη, απόλυτη εγρήγορση ανά παν λεπτό του εικοσιτετραώρου, κάτι που δεν το έχουν τα άλλα επαγγέλματα. Ιδιαιτέρως, λοιπόν, εκτιμούμε αυτό τον ανθρώπινο κόπο, αυτή την εξαιρετική προσφορά, η οποία πολλές φορές εμπλέκει και θέματα αμέσου κινδύνου και όχι μόνο αυτό, αλλά έχει προκαλέσει και θανάτους, εν υπηρεσία και εν ώρα καθήκοντος. Και γι' αυτό το λόγο, στο πρόσωπο του εξοχότατου κ. Υπουργού έχουμε έναν αντιπρόσωπο αυτών των ευγενών σωμάτων, είτε αστυνομίας, είτε πυροσβεστικής ή άλλες δημόσιας τάξεως αρχές. Του ευχόμεθα καλή επιστροφή. Είχαμε την χαρά να ακούσουμε ότι ήταν πολύ καλό, πολύ καρποφόρο το ταξίδι του εδώ και οι συναντήσεις που είχε και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει τη θητεία του ως υπουργός, ο οποίος όντος θα μεριμνά και θα έχει την ευτυχία να βλέπει την τάξη και την ασφάλεια να επικρατεί στην χώρα μας, στην Ελλάδα».

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, συνεργάτες του κ. Κικίλια, ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Μάνος Κουμπαράκης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Νίκος Παπακωνσταντίνου.

Εμφανίσεις: 45678
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!