Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα τελέσει ειδικό εσπερινό στο Ground Zero

ImageΟ Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα τελέσει ειδικό Αρχιερατικό Εσπερινό στο Ground Zero την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 2:00 μ.μ., παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, προστάτη Αγίου του Ιερού Ναού ο οποίος κατεστράφη την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Στη σεμνή αυτή τελετή οι ενορίτες του ναού του Αγίου Νικολάου μαζί με άλλους πιστούς από τις ενορίες της Μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης καλούνται να παρευρεθούν στο σημείο εκείνο του Ground Zero, όχι μόνο για να τιμήσουν την Εορτή του προστάτη Αγίου της ενορίας τους, αλλά και να ενώσουν τις προσευχές τους για να ξανακτιστεί σύντομα στο Ground Zero ο Ναός του Αγίου Νικολάου, ο μόνος τόπος λατρείας που κατεστράφη την 11η Σεπτεμβρίου.

Όλοι όσοι πιστεύουν ακράδαντα ότι η εκκλησία του Αγίου Νικολάου η οποία βρισκόταν εκεί από το 1916, πρέπει να ξαναχτιστεί στο Ground Zero, καλούνται να συμμετάσχουν στην ιστορική αυτή τελετή.

Το Ελληνορθόδοξο πλήρωμα, οι ενορίες, οι οργανώσεις καθώς και άλλοι πιστοί της περιοχής με την παρουσία τους θα εκδηλώσουν και θα εκφράσουν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους στις προσπάθειες της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της κοινότητας του Αγίου Νικολάου για την ανοικοδόμηση  του ναού στο Ground Zero.

Ο Εσπερινός θα τελεστεί κοντά στη συμβολή των οδών Liberty και Greenwich στην είσοδο Gate 7, χώρος όπου εκτελούνται οικοδομικές εργασίες και ως εκ τούτου οι παρευρισκόμενοι πρέπει να είναι ντυμένοι κατάλληλα. Οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. παρακαλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους εκ των προτέρων και να βρίσκονται στο χώρο στη 1:30 μ.μ.

Εμφανίσεις: 53995
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!