Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης

amerikis-mhtarakis

Θέματα της Ομογένειας και της Ελλάδας συζήτησαν, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη με αφορμή το «Concordia 2014 Annual Summit», που έγινε χθες και προχθές, καθώς και την αυριανή εκδήλωση του «Hellenic Initiative».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επεσήμανε ότι κατά την επίσκεψή του στην αμερικανική μεγαλούπολη θα έχει ευκαιρία να συναντηθεί με θεσμικούς επενδυτές, «οι οποίοι ήδη έχουν επενδύσει στην ελληνική οικονομία και έχουν εκδηλώσει ένα έντονο ενδιαφέρον να παραμείνουν ενήμεροι για τις εξελίξεις στην χώρα», όπως επεσήμανε.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «σ΄ αυτή την επίσκεψή μου, όπως και σε κάθε επίσκεψή μου στη Νέα Υόρκη, είχα την τιμή και την χαρά να με δεχθεί ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και να μου δώσει την ευλογία του. Τον ευχαριστώ πολύ. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν την Ομογένεια στη Νέα Υόρκη και άκουσα για την πρόοδο που κάνει ο εδώ Ελληνισμός, αλλά και τα προβλήματα και τις αγωνίες που έχει πλέον η έκτη γενιά -μου είπε ο Αρχιεπίσκοπος- στην Αμερική».

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι ήταν «μια πολύ δημιουργική και ευχάριστη επίσκεψη του κ. υφυπουργού Ανάπτυξης και είχαμε την ευκαιρία να δούμε μερικά θέματα που αφορούν την Ομογένεια, όπως επίσης και να έχουμε μία ενημέρωση για την πρόοδο η οποία συντελείται στην Ελλάδα, στην πατρίδα μας, η οποία πρόοδος δεν είναι πάντοτε αμέσως αντιληπτή, διότι έχει μεσολαβήσει ένας μακρός χρόνος δοκιμασίας, αλλά αντικειμενικά ισχύει» τόνισε ο κ. Δημήτριος, προσθέτοντας ότι «επομένως, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, είμεθα πάντοτε αισιόδοξοι και γεμάτοι με ελπίδα. Είμαστε άνθρωποι της ελπίδας διότι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία έχουν μάθει στη διάρκεια της πολυχιλιετηρίδας τους να περνούν σε δοκιμασίες πολύ χειρότερες απ΄ αυτές που περνάμε τώρα και όχι μόνο να επιβιώνουν, να βγαίνουν όπως ο φοίνιξ από την τέφρα με φοβερή καινούρια δύναμη και καινούρια δυνατότητα για συνεχείς παραγωγές νέων μορφών πολιτισμού».

Καταλήγοντας, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «με τον κ. υπουργό πάντοτε όταν έρχεται έχουμε μια πολύ ωραία, μια πολύ εγκάρδια, μία πολύ έντιμη και ειλικρινή συζήτηση. Έτσι έγινε και σήμερα και τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως. Είχαμε την χαρά να έχουμε μαζί μας και την σύζυγό του».

Στη συνάντηση παρέστη και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος.

Εμφανίσεις: 53245
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!