Κοινές πρωτοβουλίες Yπουργείου Εξωτερικών και Αρχιεπισκοπής Αμερικής

ban-dim

Του ανταποκριτή Π. Παναγιώτου

«Κοινές πρωτοβουλίες» για την αντιμετώπιση της απειλής κατά των χριστιανών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, θα συζητήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον προκαθήμενο της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση στελεχών της Ομογένειας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, με τον οποίο διατηρούμε μια πολύ στενή σχέση, μια φιλία προσωπική, όπως και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος επισκέπτεται τις ημέρες αυτές τις Μητροπόλεις της Θράκης, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε ξανά για κοινές πρωτοβουλίες, οι οποίες μας φέρνουν πολύ πιο κοντά με άλλες χριστιανικές κοινότητες, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ μεγάλο θέμα, που είναι η απειλή κατά των χριστιανών, αλλά και άλλων εθνοτικών και θρησκευτικών κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής».

Επίσης, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του «γιατί ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε σήμερα (χθες) στα θέματα αυτά, διατυπώνοντας θέσεις, οι οποίες είναι απολύτως ταυτόσημες με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης».

Εμφανίσεις: 32696
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!