Υπουργός Εξωτερικών "Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είναι μεγάλη προσωπικότητα"

ImageΟ υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, είχε σήμερα συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με τον οποίο συζήτησε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την Ελλάδα και την Ομογένεια.

Ο κ. Δρούτσας δήλωσε ότι κάθε συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο αποτελεί "ιδιαίτερη τιμή και χαρά" και επισήμανε ότι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για πολλά θέματα.

"Ο Σεβασμιότατος είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει για το σημαντικό έργο της Αρχιεπισκοπής, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την Ομογένεια, η οποία είναι τόσο σημαντική για την Ελλάδα", τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι από την πλευρά του ενημέρωσε το συνομιλητή του για τις εξελίξεις στην χώρα μας, ιδιαίτερα για τις "προσπάθειες και τις θυσίες" του ελληνικού λαού, αλλά και "για τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σύντομα έξω από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε και σ' ένα λαμπρό μέλλον για την πατρίδα μας".

Ο κ. Δρούτσας υπογράμμισε ότι ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είναι μια "μεγάλη προσωπικότητα που χαίρει ιδιαίτερου κύρους και αγάπης. Το έργο του είναι σημαντικό για την Ορθοδοξία, για τον Ελληνισμό, για την Ελλάδα".

Καταλήγοντας, τον ευχαρίστησε "για το έργο που επιτελεί, για τις προσπάθειές του, για τη συνεργασία και προπάντων για την αγάπη του".

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον υπουργό Εξωτερικών για την επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή.

"Πρόκειται για μια θερμή, ωραία και ρεαλιστική παρουσία", όπως είπε, αναφερόμενος στον κ. Δρούτσα, σημειώνοντας επίσης ότι "είναι ο υπουργός που χειρίζεται πολύ δύσκολα θέματα, σε μια δύσκολη συγκυρία.

Τόσο εκείνος, όσο και οι εδώ συνεργάτες του, του υπουργείου του, οι διπλωμάτες, σε πρεσβευτικό και προξενικό επίπεδο, κάνουν μια τεράστια εργασία. Είχαμε πολύ καλή ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, τόσο για τα θέματα της Ελλάδας, όσο και για τα θέματα της εδώ Ομογένειας και Εκκλησίας. Ήταν μια συζήτηση γόνιμη, όπως πάντα".

Εμφανίσεις: 63457
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!