Ο Αμερικής Δημήτριος και ο αδελφός του θέσπισαν ταμείο υποτροφιών

ImageΟ Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και ο αδελφός του καθηγητής Αντώνιος Τρακατέλλης θέσπισαν και χρηματοδότησαν ταμείο υποτροφιών εις τιμήν και εις μνήμην των γονέων τους Χρήστου και Γεωργίας.

Το ταμείο με την επωνυμία Ταμείο Υποτροφιών Χρήστου και Γεωργίας Τρακατέλλη θα παρέχει υποτροφίες στους αποφοίτους της Ελληνικής Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στους τομείς της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού και της Λειτουργικής πρακτικής είτε στις Ηνωμένες Πολιτείες ή κατά προτίμηση στην Ελλάδα ή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

Η υποτροφία μπορεί να είναι μέρος προκαθορισμένου  προγράμματος μεταπτυχιακού ή διδακτορικού επιπέδου ή και μέρος ελευθέρου προγράμματος σπουδών του οποίου η δομή και ο σκοπός πρέπει να συμφωνούν με τους σκοπούς του Ταμείου.

Οι υποψήφιοι για την υποτροφία θα επιλέγονται από επιτροπή η οποία πάντοτε θα περιλαμβάνει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κολεγίου/Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού.

Η απονομή των υποτροφιών θα γίνεται με βάση τα προσόντα και την ανάγκη των υποψηφίων και το ποσό της υποτροφίας θα ανέρχεται σε 3 χιλιάδες δολάρια ανά εξάμηνο (semester) μέχρι και δύο εξάμηνα και σύνολο 6 χιλιάδων δολαρίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για το έντυπο της αιτήσεως με το Γραφείο της Πρωτοσυγκελλίας μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο (212) 774-0513.

Η συμπληρωμένη αίτηση με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθεί για εφέτος, στο Γραφείο της Πρωτοσυγκελλίας (Chancellors Office) το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου 2011.

Η υποβολή αιτήσεως δεν σημαίνει αυτομάτως και απονομή υποτροφίας. Κάθε αίτηση θα εξετάζεται ξεχωριστά και σε συνδυασμό με τα συνυποβληθέντα από τον υποψήφιο δικαιολογητικά.

Εμφανίσεις: 72560
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!