Τρισάγιο από τον Aρχιεπίσκοπο Αμερικής για τον Ανδρέα Παναγόπουλο

amerikis-dimitrios

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος τέλεσε σήμερα το μεσημέρι στις 12 τρισάγιο στο παρεκκλήσιο της Αρχιεπισκοπής υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ομογενούς Ανδρέα Παναγόπουλου, 42 ετών, ο οποίος έχασε τη ζωή του το πρωί της Τετάρτης 12 Μαρτίου, στο τραγικό ατύχημα της καταρρεύσεως των δύο πολυκατοικιών στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης (Park Avenue και 116η οδός) όπου βρισκόταν το διαμέρισμά του.

Παρών στο τρισάγιο ήταν ο αδελφός του Ανδρέα, Άρης Παναγόπουλος, ο οποίος έφθασε χθες στη Νέα Υόρκη από την Κοπεγχάγη, όπου ζει μονίμως, ο επιστήθιος φίλος του μεταστάντος Ευάγγελος Άλκιμος και άλλοι φίλοι του.

Παρευρέθησαν ακόμη ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος, η Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών για θέματα Ισότητος των Φύλων, κυρία Βάσω Κόλλια, η οποία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες των Ηνωμένων Εθνών και επισκέπτονταν σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, κληρικοί και μέλη του προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, με τον παρηγορητικό του λόγο προς τον αδελφό του μεταστάντος εξέφρασε την βαθιά λύπη του ιδίου αλλά και της Εκκλησίας και της Ομογένειας για τον ξαφνικό, πρόωρο και άδικο θάνατο του Ανδρέα και των άλλων θυμάτων του ατυχήματος, και τον διαβεβαίωσε ότι οι προσευχές όλων θα είναι μαζί του, με την μητέρα του που βρίσκεται στην Καλαμάτα και την σύζυγο του μεταστάντος Liseth Perez Almeida και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους.

Η σωρός του μεταστάντος θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για την κηδεία και την ταφή, ενώ οι φίλοι του στη Νέα Υόρκη θα τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού στο Μανχάταν.

Εμφανίσεις: 56868
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!