Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό του Μανχάταν (ΦΩΤΟ)

syl4

Tο πρωί της εορτής των Τριών Ιεραρχών, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορυτσάς κ. Ιωάννη, ο οποίος συνοδεύει τον Μακαριώτατο στο ταξίδι του αυτό.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος παρουσίασε τον κ. Αναστάσιο στο εκκλησίασμα που αποτελούνταν κυρίως από τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των κοινοτικών σχολείων της Αρχιεπισκοπής.

«Αισθάνομαι την παρουσία σας και την ακτινοβολία της καρδιάς σας», είπε στα παιδιά ο Μακαριώτατος, «διότι σας γνωρίζουμε ήδη από μακρού μέσω της κοινωνίας μας εν Χριστώ και χαιρόμαστε για τις επιτυχίες σας και τη δημιουργική σας προσπάθεια», είπε, ενώ τους παρότρυνε να μοιράζονται πάντοτε τα δώρα που λαμβάνουν από τα σχολεία τους, από την Εκκλησία και από τον Θεό με όλους τους συνανθρώπους τους αλλά να μοιράζονται και τη χαρά των Ορθοδόξων με όλη την Οικουμένη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος μοίρασε ο ίδιος το αντίδωρο σε όλα τα παιδιά και σε όλο το εκκλησίασμα, ενώ κατά την διάρκεια του γεύματος που ακολούθησε έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

syl1

syl2

syl3

syl5

syl6

Εμφανίσεις: 108582
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!