Υποδοχή Αρχιεπισκόπου Αλβανίας στην Ι.Α. Αμερικής

ANASTASIOS-DEMETRIOS5

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής υποδέχθηκε σήμερα με ενθουσιασμό και ιδιαίτερη αγάπη τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην έδρα της Ι. Αρχιεπισκοπής, στο οποίο παρακάθισαν ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Νέας Υόρκης Καρδινάλιος Τίμοθι Ντόλαν, άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες, διπλωμάτες και εκπρόσωποι της λαϊκής ηγεσίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο υποδέχθηκαν κατά την άφιξή του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος και κληρικοί και λαϊκοί, μέλη του προσωπικού της Αρχιεπισκοπής. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την υποδοχή και τη μεγάλη χαρά του για την ευκαιρία της επισκέψεώς του.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος παρουσίασε τον υψηλό προσκεκλημένο του στους συνδαιτυμόνες και μίλησε με λίγα και μεστά λόγια για το μακρύ ιεραποστολικό έργο του και για το «θαύμα» της αναστάσεως και προόδου της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, παρουσίασε από την πολυετή ιεραποστολική εμπειρία του, λίγες σκέψεις του για το πως βλέπει το μέλλον των διαθρησκειακών σχέσεων γενικότερα, την συμβίωση με άλλες θρησκευτικές κοινότητες και τον σεβασμό για τον «άλλο».

Στο γεύμα παρακάθισαν, εκτός των προαναφερθέντων και Ιεράρχες μέλη της Συνελεύσεως Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων στην Αμερική, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Ιουστινιανός, ο οποίος εκπροσωπεί το Πατριαρχείο Μόσχας στη Νέα Υόρκη, ο Αρχιεπίσκοπος Νίκων της Αλβανικής Αρχιεπισκοπής (OCA), ο Μητροπολίτης Ιωσήφ της Ορθοδόξου Βουλγαρικής Επισκοπής, ο Επίσκοπος Νικόλαος της Αντιοχειανής Αρχιεπισκοπής και ο Επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός, αρχιγραμματεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο συνόδευε ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης. Την Ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησαν ο πρέσβης της Ελλάδος στις Η.Π.Α. Χρίστος Παναγόπουλος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Ο.Η.Ε. πρέσβης Μιχαήλ Σπινέλλης και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Γεώργιος Ηλιόπουλος.

Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησαν ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον Ο.Η.Ε. πρέσβης Νίκος Αιμιλίου και ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη πρέσβης Βασίλειος Φιλίππου.

Παρευρέθησαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Εμμανουήλ Τζαχάρης, ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Μέρφι του Λόνγκ Αϊλαντ, ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο π. Ναθαναήλ Συμεωνίδης, ο νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Εμμανουήλ Δήμος, ο κ. Χρήστος Σπυρόπουλος και ο κ. Τζέρι Δημητρίου.

Αύριο, Τρίτη 28 Ιανουαρίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, στα πλαίσια της σειράς διαλέξεων του Πανεπιστημίου Fordham «Η Ορθοδοξία στην Αμερική» θα μιλήσει για την διάδοση του Ευαγγελίου σε μια πολυ-θρησκευτική χώρα.

Παράλληλα το Πανεπιστήμιο Fordham θα ανακηρύξει τον Μακαριώτατο επίτιμο διδάκτορα ανθρωπιστικών σπουδών κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής.

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ημέρα της Εορτής των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων ο κ. Αναστάσιος θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, θα μιλήσει στα παιδιά κατά τον πρωινό εκκλησιασμό για τα Ελληνοαμερικανικά Σχολεία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος και το βράδυ θα είναι ο κύριος ομιλητής σε εορταστική εκδήλωση στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης.

ANASTASIOS-DEMETRIOS13

Εμφανίσεις: 64247
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!