Ο Πρωθυπουργός στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα στο Φλάσινγκ

samaras

Νέα Υόρκη – Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς εκκλησιάστηκε χθες Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της μεγάλης Ελληνορθοδόξου κοινότητος στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης. 

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος,  συμπαραστατούμενος από τους ιερείς του Αγίου Νικολάου, τον ιερατικώς προϊστάμενο π. Παύλο Παλεστίδη και του πατέρες Ιωακείμ Βαλασιάδη και Αριστείδη Γαρίνη.

Ο ναός ήταν κατάμεστος από χίλιους και πλέον πιστούς.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν με μια ανθοδέσμη στην είσοδο του Ναού μαθητές και μαθήτριες του ημερησίου Ελληνοαμερικανικού Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της κοινότητος, ο πρόεδρος Νικόλαος Καρακώστας, η διευθύντρια του σχολείου Αθηνά Τσώκου-Κρομμύδα και άλλοι ομογενείς.

Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αφού αναγνώρισε με χαρά και τιμή την παρουσία του Πρωθυπουργού και της συνοδείας του, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας από το Κατά Λουκά Ευαγγέλιο (Λουκά 6:31-36) τονίζοντας ιδιαίτερα τον στίχο «καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως», ενώ αργότερα κάλεσε τον κ. Σαμαρά να απευθύνει λίγα λόγια στο εκκλησίασμα. 

Ο κ. Σαμαράς επαίνεσε την Ελληνοαμερικανική κοινότητα στην Αμερική για τα επιτεύγματα και τις επιτυχίες σε όλους του τομείς της Αμερικανικής κοινωνίας. 

Μίλησε εναντίον των φαινομένων της βίας, του μίσους και του ρατσισμού που είναι ασύμβατα με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Στη συνέχεια απηύθυνε μήνυμα ενότητος που οδηγεί στην πρόοδο και στην επιτυχία πέρα και πάνω από κόμματα και πολιτικές δοξασίες. 

Δήλωσε επίσης πολύ εντυπωσιασμένος από τον μεγάλο αριθμό μικρών παιδιών και νεολαίας στη Θεία Λειτουργία, τα οποία όπως είπε «παρήλασαν» για να μεταλάβουν με ευλάβεια δίνοντας ελπίδα σε όλους.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο κ. Σαμαράς είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει διά χειραψίας εκατοντάδες από τους ενορίτες ομογενείς που παρευρέθηκαν στη δεξίωση που παρέθεσε η κοινότητα αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στο παρακείμενο κοινοτικό κέντρο καθώς η χορωδία μικρών μαθητών του σχολείου παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, ο Υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στις Η.Π.Α. Χρίστος Παναγόπουλος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Ο.Η.Ε. πρέσβυς Μιχαήλ Σπινέλλης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Γιώργος Ηλιόπουλος.

Παρέστησαν επίσης πολλοί Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και εκπρόσωποι της ΑΧΕΠΑ και άλλων ομογενειακών οργανισμών.

Εμφανίσεις: 57302
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!