Αμερικής Δημήτριος: "Τιμή μου που επισκέπτομαι την Κύπρο"

ImageΟ Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου είχε σήμερα συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής συνόδευε πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυπρίων Αμερικής κ. Πανίκο Παπανικολάου.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για τη δράση που αναλαμβάνει η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή στην Αμερική για την προώθηση του εθνικού μας θέματος, ιδιαίτερα σε μια χώρα που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Ο κ. Ομήρου στη συνέχεια ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για τις τρέχουσες εξελίξεις στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την απουσία ουσιαστικής προόδου εξαιτίας της πάγιας αδιάλλακτης τουρκικής στάσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για εξεύρεση λύσης βιώσιμης και λειτουργικής η οποία να κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων και να τερματίζει την κατοχή, χωρίς αναχρονιστικές εγγυήσεις από ξένες δυνάμεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, από την πλευρά του, ανέφερε ότι αποτελεί για τον ίδιο τιμή να επισκέπτεται την Κύπρο και αναφέρθηκε στις πρόσφατες επαφές που είχε με πολιτικά πρόσωπα της Αμερικής με τα οποία συζήτησε, μεταξύ άλλων, τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το Κυπριακό.

Ο Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε τον κ. Ομήρου ότι τόσο η Αρχιεπισκοπή Αμερικής όσο και η ομογένεια στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν ακούραστα τις προσπάθειες για ενίσχυση του αγώνα του κυπριακού λαού και ευχήθηκε να αποδοθεί σύντομα δικαιοσύνη στην Κύπρο.

Εμφανίσεις: 56699
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!