46η Διεθνής Συνδιάσκεψη Ποιμαντικής Διακονίας Αεροδρομίων στην Ατλάντα (ΦΩΤΟ)

photo

Από την 17ην ως την 22ην Σεπτεμβρίου 2013, οργανώθη εις Ατλάντα (ΗΠΑ) η 46η ετήσια Συνδιάσκεψη του Διεθνούς Συλλόγου Εφημερίων Πολιτικής Αεροπορίας (International Association of Civil Aviation Chaplains ‐ I.A.C.A.C.).

Κατά την περίοδο αυτή, συγκεντρώθηκαν οι εφημέριοι Αερολιμένων ανά τον κόσμο, με απώτερον σκοπόν την ανταλλαγήν απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των διαφόρων Χριστιανικών Ομολογιών, καθώς και την γνωριμίαν μεταξύ των παλαιών μετά των νέων μελών του Συλλόγου.

Έλαβαν μέρος περί 85 μέλη του Συλλόγου, οι οποίοι κατέφθασαν από τα τέσσερα σημεία του κόσμου, εκπροσωπώντας τις διαφορετικές χριστιανικές ομολογίες (ορθόδοξοι, ρωμαιο-καθολικοί, προτεστάντες και αγγλικανοί).

Το συνέδριο επέλεξε ως θέμα: «Το καθήκον της διακονίας».

Ο στόχος και η φιλοσοφία του Συνεδρίου, είναι η δημιουργία στενών σχέσεων μεταξύ των διαφόρων Εκκλησιών, των υπευθύνων της ποιμαντικής των αεροδρομίων και του υπόλοιπου κόσμου.

Είναι μία θαυμάσια ευκαιρία καταρτισμού, καθοδήγησης και ανταλλαγής απόψεων.

Σημαντική προτεραιότητα των συνεδρίων αυτών χωρίς αμφιβολία είναι η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των διαφόρων ομολογιών που δημιουργούν αναμφίβολα ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ τους.

Εις μία ημερήσια παιδαγωγική έξοδο, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ιερά Μονή του Αγίου Πνεύματος Conyers.

Αυτή η Μονή των Σιστερσιανών ευρίσκεται στην παρθένα γη της πολιτείας της Γεωργίας.

Το πρόγραμμα της ημερησίας διατάξεως περιελάμβανε μεταξύ των άλλων θεμάτων διαλέξεις επί διαφόρων επίκαιρων θεμάτων, όπως η έγκαιρη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

Οι συμποσιάρχες, υποδέχθηκαν εκπροσώπους διαφόρων τοπικών αρχών, εκκλησιαστικών και πολιτικών. Ανεγνώσθη μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου δια ευόδωσιν των εργασιών του συλλόγου.

Ανεγνώσθη επίσης και μήνυμα του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Veglio, Προέδρου του Ποντιφικού Συμβουλίου δια τους μετανάστες.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και γενικώτερα την Ορθοδοξία, εκπροσωπούσαν και εφέτος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Αθηναγόρας, βοηθός της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και υπεύθυνος των εν τω Αεροδρομίω Βρυξελλών ορθοδόξων παρεκκλησίων, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Μιχαήλ Σεληνιωτάκη, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας και ορθόδοξο εφημέριο του εν Νικαία (Ν. Γαλλίας) αεροδρομίου.

Οι Ορθόδοξοι εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρίαν να επισκεφθούν την έδραν της Ιεράς Μητροπόλεως Ατλάντας, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τον οικείον ποιμενάρχην, Σεβασμ. Μητροπολίτην Ατλάντας κ. Αλέξιον.

Την Κυριάκην 22αν Σεπτεμβρίου ετελέσθη αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ατλάντας, ιερουργούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Σινώπης Αθηναγόρου, συμπαραστατούμενος υπό του ιερού κλήρου του Ναού καθώς και του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Μιχαήλ Σεληνιωτάκη.

Η επόμενη συνάντηση θα λάβει χώρα εις το Αμστερντάμ τον μήνα Αυγούστου 2014. Η δε συνάντηση του 2015 στην Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών.

DSCN1090

DSCN1084

DSCN0998

Atlanta

DSCN1688

arsinohs

DSCN1729

Εμφανίσεις: 63930
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!