Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Παναγία Σουμελά

ImageΟ Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, κατόπιν προσκλήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, θα συνοδεύσει τον Παναγιώτατο στην προσκυνηματική  επίσκεψη που πραγματοποιεί φέτος το Δεκαπενταύγουστο για δεύτερη χρονιά στην Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο κοντά στην Τραπεζούντα.

Πόντο κοντά στην Τραπεζούντα.

Η Μονή της Παναγίας Σουμελά, η οποία σύμφωνα με την παράδοση ιδρύθηκε το 386 μ.Χ. από τους Αθηναίους μοναχούς Βαρνάβα και Σωφρόνιο, σε απόκρημνη πλευρά του όρους Μελά, νότια της Τραπεζούντας, αποτελεί για 16 αιώνες σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που θα πραγματοποιηθεί στην Παναγία Σουμελά θα συλλειτουργήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα αναχωρήσει για την Πόλη την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011 για να ταξιδέψει μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Τραπεζούντα.

Τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο θα συνοδεύουν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος και ο Αρχιδιάκονος π. Παντελεήμων Παπαδόπουλος, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή από τον Πόντο.

Εμφανίσεις: 62323
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!