Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την δεκάτη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου

ImageΠρος τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ,

Την Κυριακή αυτή, δεκάτη επέτειο των τραγικών γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, επικοινωνούμε μαζί σας με την πίστη, την αγάπη και την ελπίδα που μοιραζόμεθα εν τω Κυρίω Ιησού Χριστώ.

Καθώς συγκεντρωνόμεθα στους οίκους λατρείας την ημέρα αυτή, δεν μπορούμε παρά να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τις φοβερές τρομοκρατικές ενέργειες και την τεράστια καταστροφή η οποία συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και γέμισε κάθε καρδιά με πόνο και οδύνη.

Καθώς στεκόμαστε εν σιγή στην επίσημη αυτή επέτειο για να τιμήσουμε τα τρεις περίπου χιλιάδες αθώα θύματα που χάθηκαν την ημέρα αυτή, μεταξύ των οποίων ήσαν και πολλοί Ορθόδοξοι αδελφοί και αδελφές, ας αναλογισθούμε, επίσης, και τις μεγάλες πράξεις αυτοθυσίας, ηρωισμού και ευσπλαγχνίας οι οποίες δεν μπορούν να σβησθούν από τη μνήμη, καθώς τόσοι πολλοί άνθρωποι έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για να γλυτώσουν άλλοι.

Ας θυμηθούμε, επίσης, την εκκλησία μας του Αγίου Νικολάου, τον μοναδικό οίκο λατρείας που κατεστράφη την ημέρα αυτή του μίσους, και την οποία με αγάπη και επιμονή προσπαθούμε να ανοικοδομήσουμε στο Σημείο Μηδέν.

Καλούμε όλες τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής να τελέσετε επιμνημόσυνη δέηση μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σήμερα, και να ενώσετε τις προσευχές σας με τις δεήσεις όλων των άλλων ανθρώπων ανά το έθνος και τον υπόλοιπο κόσμο ανακηρύσσοντας την σημερινή ημέρα, ημέρα μνήμης, καθώς προσευχόμεθα για την αιώνια μνήμη και ανάπαυση των αθώων θυμάτων των βάρβαρων επιθέσεων και αυτών που έπεσαν ηρωικά εκτελώντας το καθήκον τους στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν και να σώσουν ζωές συνανθρώπων τους.

Πρέπει να συνεχίσουμε να προσευχόμεθα για τις οικογένειες οι οποίες έχασαν αγαπημένα μέλη τους την ημέρα αυτή και να προσφέρουμε σ’ αυτές ο,τι μπορούμε.

Στα χρόνια που ακολούθησαν τα τραγικά συμβάντα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, πολλοί από σας προσφέρατε γενναιόδωρα για να καλύψετε τις ανάγκες αυτών των οικογενειών.

Ευχαριστούμε τον Θεό γι’ αυτή την υπερχείλιση αγάπης η οποία αποτελεί γνήσια έκφραση της πίστεως σ’ Εκείνον και προσφορά παρηγορίας και βοηθείας σε τόσους πολλούς.

Σ’ αυτή την δεκάτη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, καθώς μνημονεύουμε με πίστη και αγάπη αυτούς που σκοτώθηκαν και αυτούς που υπέστησαν μεγάλες απώλειες, επιβεβαιώνουμε την ελπίδα μας για το μέλλον, συνδέοντάς την με την ανοικοδόμηση της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.

Παρόλο που δεν μπορούμε, παρά μόνο με την μνήμη μας, να φέρουμε πίσω αυτούς των οποίων η ζωή τερματίσθηκε, μπορούμε να ανοικοδομήσουμε την Εκκλησία μας ως ορατό σημάδι της αληθείας ότι το μίσος δεν μπορεί ποτέ να νικήση την αγάπη, και το καλό δεν μπορεί ποτέ να ηττηθή από το κακό.

Σας καλώ όλους να προσευχηθήτε θερμά για τα θύματα – νεκρούς η επιζώντες – και για την ευόδωση των προσπαθειών μας σε σχέση με την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου. Από τα καπνίζοντα ερείπια αυτής της αποφράδος ημέρας, είθε ο Κύριος να μας δώση δόξαν αντί σποδού (Ησαΐας 61:3), έτσι ώστε όλοι μας, στο νέο κτίριο του Αγίου Νικολάου το οποίο θα ανεγερθή στο Σημείο Μηδέν, να βρούμε παρηγορία και γαλήνη και να γνωρίσουμε την ειρήνην του Θεού την υπερέχουσαν πάντα νουν (Φιλιπ. 4:7).

Μετά πατρικής εν Χριστώ αγάπης,

† ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Εμφανίσεις: 61375
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!