Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδιας στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

dendias-amerikis

Την επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδος Νίκου Δένδια δέχθηκε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος με τον οποίο συζήτησε θέματα σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα και την Ομογένεια στην Αμερική.

Τον κ. Δένδια συνόδευαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος και οι συνεργάτες του Γεώργιος Βανικιώτης, Μαρία Θεοδώρου και Χρήστος Παρθένης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δένδιας στις δηλώσεις του είπε ότι συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο με μεγάλη χαρά στα πλαίσια της επισκέψεως και παρουσίας του στη Νέα Υόρκη και τόνισε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακούει ο οποιοσδήποτε Έλληνας Υπουργός τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου για την Ελληνική Ομογένεια και για την θέση της στο σημερινό Αμερικανικό γίγνεσθαι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο γιατί μοιράστηκε τις σκέψεις του μαζί μας και επίσης να διαβεβαιώσω ότι η Ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται πάντοτε κοντά στην Εκκλησία και στην Ομογένεια».

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δήλωσε ότι κάθε ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων τόσο για την Ομογένεια όσο και γενικότερα για την θέση και την αποστολή της Ελλάδος στον σύγχρονο κόσμο αποτελεί πάντοτε έναν πολύ γόνιμο διάλογο ο οποίος κρατάει ζωντανούς και ανοιχτούς τους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ Μητροπολιτικής Ελλάδος και Ομογενείας εκτός Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε  ευόδωση του έργου του Υπουργού και της Ελληνικής Πολιτείας για να υπερνικήσει η Ελλάδα την κρίση στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται.

Και καταλήγοντας τόνισε: «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα γίνει. Βρισκόμαστε από πλευράς εκκλησιαστικής ενώπιον της Μεγάλης Εβδομάδος, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι εβδομάδα του πάθους και του Σταυρού αλλά έχει πάντοτε την Ανάσταση. Επομένως όσο μεγάλες κι αν είναι οι δυσκολίες κι όσο βαρύς κι αν είναι ο σταυρός, τον οποίο σήμερα η πατρίδα μας φέρει, υπάρχει πάντοτε η θέα, η προοπτική της Αναστάσεως, και με αυτή την προοπτική σήμερα υποδεχόμεθα και αποχαιρετούμε φυσικά τον κ. Υπουργό όταν τελειώσει την αποστολή του εδώ. Ευχώμεθα και στον ίδιο και στο λαό μας στην Ελλάδα, κάθε καλό, κάθε ευλογία και σύντομη υπερνίκηση των δυσκολιών και των αδιεξόδων.»

 

Εμφανίσεις: 57651
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!