Αμερικής Δημήτριος: ''Πρέπει να εξαλειφθεί η δουλεία στην εποχή μας''

amerikis

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος συμμετείχε στη διημερίδα των συνεδριάσεων του Προεδρικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Συνεργασίας Θρησκευτικών Οργανισμών και Κοινοτήτων του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Απριλίου στο κυβερνητικό μέγαρο Αϊζενχάουερ του Λευκού Οίκου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είναι ένα από τα 15 μέλη που διορίζονται στο Συμβούλιο από τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Ο έργο της διημερίδος συνίστατο στην υποβολή της τελικής εκθέσεως του Συμβουλίου προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ σχετικά με την οικοδόμηση σχέσεων καλής συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης, των θρησκευτικών οργανισμών και των κατά τόπους κοινωνικών οργανώσεων με σκοπό την εξάλειψη της κάθε μορφής δουλείας στην εποχή μας.

Το γνωμοδοτικό συμβούλιο αποτελείται από ηγέτες προερχόμενους είτε από θρησκευτικές ομάδες των Η.Π.Α., είτε από  οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών, τα μέλη του Συμβουλίου ασχολήθηκαν με την συγγραφή εκθέσεως στην οποία κατεγράφησαν όλα τα ζητήματα της σύγχρονης δουλείας στη χώρα και στο εξωτερικό, δηλαδή, η εκμετάλλευση των παιδιών, των γυναικών και των ανδρών για υποχρεωτική εργασία ή σεξουαλική εκμετάλλευση με τη χρήση βίας, απάτης ή εξαναγκασμού.

Το Συμβούλιο συνεργάστηκε στενά με τον Joshua DuBois, ειδικό βοηθό του Προέδρου Ομπάμα και εκτελεστικό διευθυντή του ειδικού Γραφείου Συνεργασίας Θρησκευτικών Οργανισμών και Κοινοτήτων, μαζί με την διάδοχό του Melissa Rogers.

Η έκθεση αυτή περιέχει 10 συστάσεις, η εφαρμογή των οποίων σε συνεργασία με την κυβέρνηση, θα βοηθήσει στην καταπολέμηση και τελικά στην εξάλειψη της δουλείας και θα φέρει την επούλωση των πληγών και αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια στη ζωή εκείνων που έχουν πέσει θύματα αυτής σύγχρονης μάστιγας.

Μεταξύ των συστάσεων είναι η αύξηση της ευαισθητοποίησης στο συγκεκριμένο πρόβλημα, η κατάλληλη εκπαίδευση του κοινού, κι επομένως η απαραίτητη στήριξή του η ανταλλαγή πληροφοριών, καθώς και η συνεργασία με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και οργανώσεις για την καταπολέμηση της δουλείας και εμπορίας ανθρώπων.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα συναντήθηκε ιδιωτικά με τα μέλη του Συμβουλίου στη δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου και τους ευχαρίστησε για την αφοσίωσή τους, τις ιδέες τους και την εν γένει συμβολή τους στην προετοιμασία της εκθέσεως.

Σχολιάζοντας το έργο του Συμβουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος τόνισε: «Ήταν πραγματικά μεγάλη τιμή να διορισθώ από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε ένα Συμβούλιο τόσο μεγάλης σπουδαιότητας το οποίο αποτελείται από εξαιρετικούς θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες. Το έργο ήταν τρομερού μεγέθους γιατί έπρεπε να ασχοληθούμε με την τραγική κατάσταση της δουλείας στην εποχή μας, της ανηλεούς δουλείας εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων. Τώρα είναι η στιγμή της αποφασιστικής δράσης για την εξάλειψη της δουλείας από το πρόσωπο της γης. Μια για πάντα!»

Εμφανίσεις: 55717
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!