Οχτώ χρόνια χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο

img iakovos bio02

ROMFEA.GR | Οχτώ χρόνια συμπληρώθηκαν από την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Ιακώβου (10 Απριλίου 2005)

Ο πρώην αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβος, εκοιμήθη σε ηλικία 94 ετών σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από νοσηλεία λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, είχε πλήρη πνευματική διαύγεια, ήταν ήρεμος και έτοιμος να αποδεχτεί -όπως είπε- τη βούληση του Κυρίου.

Την είδηση της κοίμησης του κυρού Ιακώβου ανακοίνωσε ο νυν προκαθήμενος της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στις ΗΠΑ, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Τότε ο κ. Δημήτριος είχε πει: «Είχα την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να γνωρίζω τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο για περισσότερο από 50 χρόνια. Υπήρξε υπέροχος Αρχιεπίσκοπος ο οποίος προσέφερε στην Εκκλησία μια έντονη, συνεχή, πολύμορφη και δημιουργική ποιμαντική δραστηριότητα. Υπήρξε ένας αληθινός και ολοκληρωμένος ποιμήν για τους ανθρώπους του ποιμνίου του προσπαθώντας μέρα και νύχτα να τους διδάξει, να τους καθοδηγήσει να τους παρηγορήσει, να τους ενθαρρύνει…».

Ο Αμερικής Ιάκωβος με τον δυναμικό χαρακτήρα του και τις πρωτοβουλίες του κατέκτησε την Αμερική και επί μισό αιώνα διεδραμάτισε καθοριστικό ρόλο σε πολλά ζητήματα που αφορούσαν στις ΗΠΑ και τον Ελληνισμό.

Στην πρώτη γραμμή της εν γένει πολιτείας και δράσεώς του ήταν τα θέματα του σεβασμού και της υπερασπίσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητος μεταξύ των ανθρώπων, της καταδίκης του ρατσισμού και του συνεχούς αγώνος υπέρ της Ειρήνης. Ουδέποτε δειλίασε ή φοβήθηκε να εκφράσει για όλα τα παραπάνω θέματα τη γνώμη του και να αναλάβει καινοτόμες και ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες.

Αιωνία του η μνήμη!

Εμφανίσεις: 69715
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!