Ο Αμερικής Δημήτριος για την εκδημία του Άντριου Άθενς

athens142Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 91 ετών στο Σικάγο ο Άντριου Α. Άθενς (Ανδρέας Αθανασούλας), Άρχων Μαΐστρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επί σειρά πολλών ετών πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, πρώτος παγκόσμιος πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), ιδρυτής του Ελληνοαμερικανικού Κογκρέσου (UHAC), της φιλανθρωπικής οργάνωσης hellenicare, συνιδρυτής της Διεθνούς Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Ορθοδόξου Χριστιανικής Φιλανθρωπίας (IOCC), του ταμείου Leadership 100, του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και πολλών άλλων κοινωφελών και φιλανθρωπικών οργανισμών.
 
Επί τη θλιβερά αγγελία του θανάτου του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος επικοινώνησε αμέσως με την οικογένεια του μεταστάντος και εξέφρασε τα ολόψυχα συλλυπητήρια του ενώ στη συνέχεια δήλωσε:
 
«Εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου του κλήρου και του πιστού λαού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής εκφράζω τα ολόψυχα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του Άντριου Άθενς.

Ο μεταστάς υπήρξε ακούραστος εργάτης της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού για πολλές δεκαετίες, ως Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ως πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, ως παγκόσμιος πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, και ως ιδρυτής, υποστηρικτής και μέλος πλειάδος φιλανθρωπικών οργανισμών και ιδρυμάτων.

Ο Άντριου Άθενς υπήρξε γίγας προσφοράς προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προς την Ομογένεια, προς την Ελλάδα, την Κύπρο και γενικά προς τον Ελληνισμό.

Η εκδημία του δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Η διαχρονική και ανιδιοτελής προσφορά του προς την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Εύχομαι ο Θεός να αναπαύει την ωραία και μεγάλη Ορθόδοξη και Ελληνική ψυχή του, και να διατηρεί την μνήμη του αιωνία».
 
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα μεταβεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 στο Σικάγο για να τελέσει την κηδεία του μεταστάντος.

Εμφανίσεις: 60033
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!