Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για τον Τυφώνα Sandy

11041201

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και Μοναχές, τους Προέδρους και Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, την Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμον πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
 
Προσφιλείς Αδελφοί και Αδελφές εν Χριστώ,
 
Εξ ονόματος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, επικοινωνώ μαζί σας μετά από την καταστρεπτική επέλαση του Τυφώνος Sandy και μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για την Νέα Υόρκη, την Νέα Ιερσέη και άλλες περιοχές στις βορειο-ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως πολλοί από σας γνωρίζετε, ο φοβερός αυτός τυφώνας προκάλεσε απώλειες ζωής και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Προκάλεσε, επίσης, ριζικές αλλαγές σε πόλεις και κωμοπόλεις καθώς οι πλημμύρες και το εύρος της καταστροφής οδήγησαν σε εκκενώσεις πληθυσμών. Επί πλέον εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων δοκιμάσθηκαν από την διακοπή ρεύματος και την μη πρόσβαση σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες.
 
Η πρώτη μας απάντηση σ’ αυτή την καταστροφή ήταν να προσευχη-θούμε θερμά στον Παντοδύναμο Θεό ο Οποίος είναι στερέωμά μας και καταφυγή μας, και ρύστης μας σε στιγμές μεγάλης θλίψεως και ανάγκης (Ψαλ. 18:2-4).

Εξακολουθούμε να προσευχόμεθα και καλούμε όλους τους πιστούς της Εκκλησίας ανά την επικράτεια της Αμερικής να προσευχηθούν θερμά για άνωθεν παρηγορία.

Προσευχόμεθα υπέρ αιωνίας μνήμης αυτών που σκοτώθηκαν και παρακαλούμε τον Θεό να παρηγορήση αυτούς οι οποίοι έχασαν μέλη της οικογενείας των.

Προσευχόμεθα επίσης υπέρ των πολλών που έχασαν τα σπίτια των και υπερ αυτών που αντιμετωπίζουν αβεβαιότητα σε σχέση με την εργασία και επιβίωσή των.

Συνεχίζουμε να προσευχόμεθα για τα σωστικά συνεργεία και πολλούς άλλους που σώζουν ζωές και προσφέρουν ανακούφιση σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Προσευχόμεθα, ακόμη και για τους ηγέτες των κοινοτήτων, των πόλεων, των πολιτειών και της χώρας μας, που αντιμετωπίζουν πολλαπλές κρίσεις και καλούνται να λάβουν δύσκολες αποφάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.  
 
Καθώς υπολογίζουμε τις ζημιές και δυσκολίες που υπέστησαν οι πιστοί και οι ενορίες μας σ’ όλες τις πληγείσες περιοχές, ανταποκρινόμεθα και στις πολλές ανάγκες που υπάρχουν γύρω μας.

Στηρίζοντας αυτή την διακονία ευσπλαγχνίας και θεραπείας, ανακηρύσσουμε την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου, ημέρα προσευχής και προσφοράς υπέρ των θυμάτων του Τυφώνος Sandy.

Εκτός από τις προσευχές υπέρ αυτών που αναφέραμε ανωτέρω, ζητούμε από τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής να περιαγάγουν ειδικό δίσκο συγκεντρώσεως εισφορών για το «Ταμείο Ανακουφίσεως πληγέντων του Τυφώνος Sandy».

Οι εισφορές αυτές πρέπει να αποσταλούν στην Αρχιεπισκοπή και εμείς θα συντονίσουμε τις προσπάθειές μας με την Εθνική Φιλόπτωχο, την Μητρόπολη Νέας Ιερσέης, την Άμεση Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια και άλλες τοπικές, πολιτειακές και εθνικές προσπάθειες μέσω των οποίων παρέχεται άμεση βοήθεια σ’ αυτούς που την χρειάζονται.
 
Δια της γενναιοδωρίας και των προσευχών σας, θα χαρίσετε ελπίδα σε πολλούς εν μέσω μεγάλων απωλειών.

Δια της μαρτυρίας της πίστεώς μας σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες, πολλοί θα ανακαλύψουν την δύναμη της πίστεως και της αγάπης και θα αναγνωρίσουν πως ο Κύριος ισχύν τω λαώ Αυτού δώσει, και ευλογήσει αυτόν εν ειρήνη (Ψαλ. 29:11).
 
            
Μετά πατρικής εν Χριστώ αγάπης,
 † ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

             Δημήτριος

Φώτο: Δ. Πανάγος

Εμφανίσεις: 43300
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!