Ο ΥΠΕΞ Αβραμόπουλος στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

AVRAMOPOULOS-3

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος δέχθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο τον οποίο συνόδευαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, κ. Δημήτριος Κούρκουλας και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για εκκλησιαστικές υποθέσεις και θέματα αποδήμων, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου κ. Εμμανουήλ Τζαχάρης και μέλη της συνοδείας του υπουργού, ο νέος πρέσβης της Ελλάδος στις Η.Π.Α. κ. Χρήστος Παναγόπουλος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Ο.Η.Ε. πρέσβης κ. Αναστάσης Μιτσιάλης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Υπουργού πρέσβης κ. Διονύσιος Κοδέλας και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον Ελληνισμό της διασποράς αλλά και στην δύσκολη κατάσταση που αυτό τον καιρό αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

«Δεν κρύβω την βαθιά μου συγκίνηση για τα λόγια συμπαράστασης αλλά και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος κινητοποιώντας την Ομογένεια της Αμερικής για να συμπαρασταθεί και να σταθεί στο πλευρό της μαχόμενης αυτή τη στιγμή Ελλάδος και του λαού της που πράγματι έχει προβεί σε μεγάλες θυσίες για να μπορέσει η πατρίδα μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και το κυριότερο να ανακτήσει το κύρος της, να ξαναβρεί τον βηματισμό της», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος μετά την συνάντηση και πρόσθεσε: «Ενημέρωσα τον Αρχιεπίσκοπο για όλα όσα γίνονται αυτή την στιγμή, για τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση, για τις θυσίες του Ελληνικού λαού και εστιάσαμε ιδιαίτερα στην ανάγκη,  αυτή η εθνική προσπάθεια να έχει την στήριξη όλων».

Στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αφού ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο και το επιτελείο του, αναφέρθηκε στη δημόσια εικόνα της Ελλάδος σε διάφορους χώρους και επίπεδα στην Αμερική σημειώνοντας ότι: «Η στάση σεβασμού γι’ αυτό που εκπροσωπούμε, Ορθοδοξία κι Ελληνισμός μένει αναλλοίωτη, κύριε Υπουργέ, και θέλω να σας το βεβαιώσω αυτό γιατί είναι ενδεικτικό του πόσο ανθεκτικό είναι το στοιχείο το οποίο έχουμε ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι παγκοσμίως».

Καταλήγοντας δε τόνισε: «Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους αδελφούς μας εδώ και στην Ελλάδα ότι κάνουμε όχι απλώς παν το δυνατόν αλλά και υπέρ το δυνατόν, προκειμένου η Ελλάδα να βγει το συντομότερο από την δυσκολία στην οποία είναι. Έζησα ως παιδί την Γερμανική κατοχή και την ξεπεράσαμε, ζήσαμε δυσκολίες και τις ξεπεράσαμε, έτσι θα ξεπεραστεί και η σημερινή δυσκολία, του Θεού συνεργούντος και βοηθούντος, γιατί είναι πάντοτε μαζί μας, μαζί με τον τόπο μας που έχει μια παγκόσμια αποστολή πάντοτε».

Εμφανίσεις: 68604
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!