40 Χρόνια Ιερατείας ο Αμερικής Δημήτριος

ImageΤα 40 Χρόνια Ιερατείας του θα εορτάσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και η Ελληνική

Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής προσκαλεί,

εγκάρδια τα πιστά μέλη της για να παρευρεθούν  στον εορτασμό της Ιερής Θείας Λειτουργίας.

Η Θεία Λειτουργία θα γίνει του Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που είναι αφιερωμένος στην Αγία Τριάδα προς τιμήν των 40 χρόνων Ιερατείας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος εκτός από τα 40 χρόνια Ιερατείας , τιμά επίσης και την 8η επέτειο του ενθρονισμού του ως Αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είχε την τιμητική θέση του Μητροπολίτη Βρεσθένης από τις 17 Σεπτεμβρίου 1967 μέχρι το 1999, την οποία τώρα κατέχει ο Μητροπολίτης Θεόκλητος Κουμαριανός.

Αργότερα εκλέχθηκε  από την Ιεραρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και πνευματικός ηγέτης 1.5 εκατομμυρίου Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών στην Αμερική στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης στις 18 Σεπτεμβρίου 1999 ημέρα Σάββατο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος  της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική και Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είναι ο 6ος  Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής δεδομένου ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή καθιερώθηκε το 1922. Ο καθεδρικός ναός της Αρχιεπισκοπής Αγία  Τριάδα βρίσκεται 319-337 στην ανατολική 74ος οδό στη Νέα Υόρκη.

Εμφανίσεις: 11287
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!