Αμερικής Δημήτριος: "Η αναίδεια δεν έχει όρια"

ImageΣτο 62ο  Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, του οποίου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν χθες στην Νέα Υόρκη, ήταν προσκεκλημένος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

 

 

Κατά την διάρκεια όμως του δείπνου που παραχώρησε η Παμμακεδονική Ένωση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος τιμήθηκε με το «Φιλίππειο Βραβείο».

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος μετά την παραλαβή του βραβείου του, κάλεσε τους συνέδρους αλλά και όλους τους ομογενείς, να λάβουν μέτρα, και μεθοδικά να αντιμετωπίσουν την σκοπιανή προπαγάνδα, η οποία έχει εισχωρήσει σε κυβερνητικές υπηρεσίες, αλλά και σε δημόσιες βιβλιοθήκες.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Δημήτριος τόνισε: "Να προβούμε όλοι σε ενέργειες ώστε να αφαιρεθούν από επίσημα βιβλία είτε του Υπουργείου Εξωτερικών είτε του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ αυτοί οι χάρτες που κατεβάζουν την ψεύδοΜακεδονία μέχρι τη Λάρισα. Αυτό πρέπει να το παλέψουμε".

 

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος σχολιάζοντας τις προκλητικές δηλώσεις του σχισματικού Αρχιεπίσκοπου Σκοπίων κ. Στέφανου τόνισε: "Η αναίδεια δεν έχει όρια. Και η αναίδεια συνοδεύεται και από ανοησία".

 

Τέλος να αναφερθεί πως ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αμερική κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, ανέφερε ότι "η απόφασή σας να τιμήσετε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο με το "Φιλίππειο Βραβείο" δίνει στο βραβείο ένα ύψος και μια ηθική βάση", επίσης και ο  Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος απέστειλε μήνυμα.

Εμφανίσεις: 55830
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!