Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στον Γιάννη Ιωαννίδη

ImageΟ Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, κ. Ιke Gulas.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υφυπουργός Αθλητισμού είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είχα την τιμή και τη χαρά να υποδεχθώ στο γραφείο μου τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο, με τον οποίο είχαμε ένα διάλογο όμορφο και χριστιανικό.

 

Η διακονία του Αρχιεπισκόπου είναι γνωστή, ενώ η προσφορά του στην επίλυση των προβλημάτων της μητέρας πατρίδας είναι πολύτιμη. Κοινός μας στόχος είναι να κρατήσουμε άρρηκτους τους δεσμούς της ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα.

 

Ο αθλητισμός είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην εμπέδωση των σχέσεων των λαών, ενώ στη δική μας περίπτωση μπορεί να αποτελέσει το μέσο με το οποίο θα φέρουμε κοντά στην Ελλάδα τα παιδιά της διασποράς.

 

Θέλουμε, σε τακτά χρονικά διαστήματα, να έρχονται στην πατρίδα τα παιδιά της ομογένειας, ώστε να μη συρρικνωθεί ο Ελληνισμός. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο, τα απανταχού ελληνόπουλα θα έχουν την ευκαιρία να διατηρήσουν ζωντανή την ελληνική γλώσσα και να γνωρίσουν από κοντά τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας τους, ώστε να γίνουν κοινωνοί της ιστορικής και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

 

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό για αυτήν την ωραία συνάντηση. Αμφότεροι έχουμε πάθος για τη ζωτική σχέση της Ελλάδας με την Ορθοδοξία. Και εκτιμώ ιδιαιτέρως την προσπάθεια, που κάνει, για τη νεολαία.

 

Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αναπτυχθούν σωστά, κοντά στον αθλητισμό και πέρα από κάθε εξάρτηση. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε να υπάρξουν οι ευκαιρίες για να έρχονται αθλητικές ομάδες της Ομογένειας στην Ελλάδα, όχι για να συναγωνιστούν, αλλά για να έχουν μια ευκαιρία να βρεθούν κοντά στην πατρίδα τους. Είμαστε μαζί με τον κ. Ιωαννίδη σε αυτήν την προσπάθεια».

 

Τέλος στη συνάντηση ήταν παρών και ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, κ. Ike Gulaς, ο οποίος ανέφερε: «Αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή η παρουσία του Αρχιεπισκόπου, κ. Δημήτριου στη μεγάλη γιορτή που έχουμε αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου μας.

 

Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Ιωαννίδη για τη στήριξή του και δεσμευόμαστε ότι εμείς θα στείλουμε του χρόνου κι άλλη αθλητική ομάδα στην Ελλάδα».
Εμφανίσεις: 45610
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!