Πρώτη κούρσα: Άμφισσα!

amfisssa1

Δεν μπορώ να μην παραδεχτώ τον ενθουσιασμό που προκάλεσε στα πλήθη η πρόθεσή μου να κάνω δεύτερη δουλειά ως ταξιτζής. Το τηλέφωνο μου από τότε χτυπάει ασταμάτητα.

Μητροπολίτες, Πρωτοσύγκελλοι και πολλοί ακόμη θέλουν να τους μεταφέρω από εδώ και από εκεί. Δεν είναι τόσο το ότι είμαι καλός οδηγός. Ξέρουν όμως πως δεν κρατιέμαι και στη διαδρομή θα τους πιάσω την κουβέντα και όλο και κάτι θα μάθουν κι από εμένα.

Σήμερα το πρωί ανέλαβα και την πρώτη μου διπλή κούρσα. "Νεωκόρε θα πας στην Άμφισσα να παραλάβεις τον Μητροπολίτη για να τον πας στον Αρχιεπίσκοπο για να τα πούνε".

Ξεκίνησα και εγώ για τη Μητρόπολη Φωκίδος. Το ραντεβού ήταν πολύ πρωινό. Είχαμε δρόμο για την Αθήνα και είπα να μη στήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο.

Έφτασα στην ώρα μου και περίμενα στωικά να κατεβάσουν τον Μητροπολίτη για να φύγουμε. Μία ώρα. Δύο ώρες. Τίποτα.

Σκέφτηκα πως όσο καθυστερεί τόσο υπέρ μου είναι, αφού έτσι γράφει το κοντέρ και τα μητροπολιτικά ναύλα θα ήταν παχυλά.

Μετά τις τρεις ώρες άρχισα να ανησυχώ. Αρχιεπίσκοπος μας περίμενε κι ο Μητροπολίτης άφαντος! Χτυπούσα κουδούνια κι ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Όλα κλειδαμπαρωμένα στη Μητρόπολη. Σαν να τον είχαν εξαφανίσει από προσώπου γης και να τον είχαν κλειδαμπαρώσει στα υπόγεια του επισκοπείου.

Ποιος δεν ήθελε να γίνει αυτή η συνάντηση; Τσάμπα οι βενζίνες. Εγώ πάντως τον λογαριασμό θα τον στείλω με συστημένη.

Ο Νεωκόρος

Εμφανίσεις: 221618
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!