Το μυστικό του ταχυδρόμου...

letter

Δεν αντέχω άλλο σας το εξομολογούμαι. Το πρωί κουβάλα το απόκερο. Το απόγευμα σκούπιζε ρύζια και μάζευε μπαλόνια από τις βαπτίσεις. Και μαζί με όλα τ' άλλα έχω να κολλάω και γραμματόσημα για τις χριστουγεννιάτικες ευχές. Μου θέλει και "πι αρ" ο προϊστάμενος του ναού.

"Δε γίνεται αλλιώς τη σήμερον ημέρα νεωκόρε", λέει ο παπάς. "Άμα δεν στείλουμε και μία ευχή θα χάσουμε την ανθρωπιά μας". Στείλε στο δήμαρχο, στείλε στον τοπικό μεγαλομπακάλη μπας και μας δώσει κανένα μακαρόνι να δώσουμε στον κόσμο που έχει ανάγκη. Έτσι περνάνε οι μέρες.

Εκεί που κολλούσα γραμματόσημα στους φακέλους, να σου και ο φίλος ο ταχυδρόμος. Γιατί εμένα όλοι οι φίλοι μου καλοί είναι και τους αγαπώ όσα και να λένε για μένα. Από στιγμή σε στιγμή θα φτάσει - αν δεν έχει ήδη φτάσει- στην Ιερά Σύνοδο ένας μεγάλος φάκελος, μου εκμυστηρεύτηκε ο il postino, όπως τον λένε και οι καθολικοί. Θα έχει μία καυτή επιστολή μέσα, μου ψιθυρίζει για να μη μας ακούσουν οι άλλοι.

"Μήπως είναι από τον Πατριάρχη; μήπως είναι από τον Πρωθυπουργό; Μπας και είναι από τον Τσίπρα;" τον ρωτάω. "Όχι από το ΣΔΟΕ θα είναι για τη γνωστή υπόθεση με τους μητροπολίτες. Δεν διαβάζεις εφημερίδες που τόσα γράφουν;" λέει.

Πετάχτηκα από την καρέκλα. Τα γραμματόσημα κόλλησαν στα χέρια από την ταραχή. Κατέβασα μονοκοπανιά δύο μελομακάρονα που έχουμε για να τρατάρουμε τις καλές κυρίες του ναού και ήπια λίγο νερό.

"Απ' το ΣΔΟΕ είσαι σίγουρος;", ξαναρωτάω τον ταχυδρόμο."Ναι μου λέει και να ξέρεις, κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους. Κι αυτοί μάλλον δε θα φοράνε ράσα" μου απαντά με μία σιγουριά με ένα ύφος που δεν σηκώνει πολλά πολλά, ούτε καν αμφισβήτηση. Ταχυδρόμος είναι, μονολόγησα, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Και συνέχισα να σαλιώνω γραμματόσημα...

Ο Νεοκώρος

Εμφανίσεις: 156354
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!