Το μεγάλο τρακτέρ και οι πρόθυμοι...

tractor church s

Το δικηγόρο κανενός δεν θα κάνω σήμερα. Τα έγραψα και τις προάλλες. Όποιος φταίει να πάει σπίτι του. Είμαι ξεκάθαρος και απόλυτος.

Όμως ήρθε η ώρα να μιλήσω και εγώ. Να βγάλω το άχτι μου για τους "εκατομμυριούχους μητροπολίτες" γιατί σήμερα έχει πονέσει η πλάτη μου κουβαλώντας το απόκερο.

Τα ονόματα κυκλοφορούν εδώ και καιρό. Οι πρόθυμοι να τα κάνουν φέιγ - βολάν είναι πολλοί. Πάρα πολλοί.

Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ψιθυριστές και διαδρομιστές.

Από όλους τους χώρους. Εκκλησία, πολιτική και ΜΜΕ. Που καίνε όποιον βρουν μπροστά τους για να κάνουν τη δουλειά τους.

Άλλοι άδολα, επειδή οι αφελείς τους τα πασάρουν για ένα ξεροκόμματο και άλλοι με σκοπιμότητες συγκεκριμένες και καθοδηγούμενες.

Δείτε ποιοι "σηκώνουν ψηλά" το θέμα και θα καταλάβετε πολλά.

Ακόμη και αυτόν τον Θεσσαλιώτιδος τον Κύριλλο, που όσοι ξέρουν από Εκκλησία γνωρίζουν καλά ποιοι είναι ικανοί για πολλά και ποιοι όχι, πάνε να κάψουν.

Κι αν έχει μερικές εκατοντάδες ευρώ στην άκρη ζήτημα είναι.

Και παραιτούμαι και από το ναό μου αν μου αποδείξουν το αντίθετο.

Από που να τα βρεί μωρέ; Από την οικογένειά του ή από την ταλαίπωρη μητρόπολη που παρέλαβε;

Όσοι ζουν στην Εκκλησία ξέρουν πρόσωπα και πράγματα. Και ποιος είναι ικανός για το τί.

Κάποιοι που ζουν ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είναι διαθέσιμοι να κάψουν ακόμη και τη μάνα τους. Για να τους πει μπράβο το αφεντικό!

Και μετά όταν γίνει σαματάς θα μπουν στο χορό και τα μεγάλα ΜΜΕ και τότε ... στάχτη και μπούρμπερη η Εκκλησία. Όπως το 2005.

Το χέρι στη φωτιά δεν το βάζω για κανέναν. Όμως επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου για τους περισσότερους που ακούγονται και κυκλοφορούν οι πρόθυμες φωνές που βγάζουν λυγμούς και οδυρμούς "γιατί σπιλώνεται η Εκκλησία με αυτά που ακούει ο κόσμος".

Και να δούμε ποιος στο τέλος θα δικαιωθεί. Αυτοί που έχουν σηκώσει την παντιέρα, όψιμοι λάτρεις της Εκκλησίας, ή εγώ ο ταπεινός.

"Του δημοτικού" είμαι εγώ. Υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Η σοφία όμως των χρόνων, με έχει διδάξει πολλά. "Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι" έλεγε ο παπάς του χωριού που ξεκίνησα ως νεωκόρος.

Αν δεν είναι μεγάλη σύμπτωση ότι όσο βαθαίνει η πολιτική κρίση, τόσο να βγαίνουν "σκάνδαλα" για την Εκκλησία, τότε τι είναι;

Και οι δημοσιογράφοι, οι νεωκόροι ακόμη και οι μητροπολίτες την πατάνε και πρόθυμα κυκλοφορούν ονόματα.

Ανάμεσα στους πολλούς σίγουρα υπάρχουν και οι σκάρτοι. Δεν μπορώ να πιστέψω όμως πως κολυμπούν στο χρήμα αυτοί οι μητροπολίτες που ακούγονται.

Που αποδεδειγμένα έχουν κάνει έργο, είχαν την ευκαιρία να έχουν χρήματα στη ζωή τους και όμως έριξαν μια μούντζα σε όλα και φόρεσαν το ράσο. Και ο Θεός τους έκανε και δεσποτάδες.

Όμως μπίζνες, απ' όσο μπορώ να ξέρω, αυτοί που ακούγονται, δεν κάνουν."Δεν το' χουν" που λέει και ο επίτροπος.

Κι είναι και οι άλλοι που έχουν λουφάξει. Για να μην τους πιάσουν στο στόμα τους. Που το παίζουν κωφοί.

Ο Κύριλλος είχε το θάρρος να βγει και να πει: "κάνετε λάθος, μπερδεύετε πρόσωπα". Ονόματα μπερδεύουν, τίτλους μητροπόλεων, τίτλους μητροπολιτών θα σας γελάσω. Θα δείξει.

Να πω την αμαρτία μου εκπλήσσομαι με τον Άγιο Περιστερίου. Από εκεί που δεν άφηνε να πέσει τίποτε κάτω, τώρα ο Περιστερίου έχει γίνει... πουλάκι τσίου! Βρε δέσποτα βγες να τους τα ψάλλεις ένα χεράκι.

Γιατί στο τέλος θα περάσει το πολύ μεγάλο τρακτέρ, που λέει και το άσμα της εποχής, και θα σας πατήσει άπαντες!

ΥΓ.  Αναμένω με αγωνία κάποια φωτοτυπία πορίσματος στην ηλεκτρονική μου θυρίδα. Του ΣΔΟΕ, των ΕΚΑΜ, της ΔΕΗ δεν ξέρω.

Οτιδήποτε έγκυρο. Όχι τα "σύμφωνα με πληροφορίες, έγκυρες πηγές και τα συναφή" που θολώνουν το τοπίο.

Κάτι που να αποδεικνύει ότι ο τάδε μητροπολίτης έχει τόσα. Όλα τ' άλλα που ακούγονται είναι εκ του περισσού και εκ του πονηρού.

ΥΓ 2. Τα τρωκτικά της Εκκλησίας που τόσο καιρό ζούσαν και ζουν από την Εκκλησία, καλά θα κάνουν να βγάλουν καμία απόδειξη για όσα κυκλοφορούν και ν' αφήσουν τα παχιά τα λόγια.

Ο Νεωκόρος

Εμφανίσεις: 115494
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!