Κι αν τα έχουν σε πεντάευρα;

mantalakiaΣτο άκουσμα της είδησης μ’ έπιασε τεταρταίος πυρετός… Πέντε εκατομμύρια ευρώ έχουν στο λογαριασμό τους δύο μητροπολίτες έγραψαν κάποιες εφημερίδες.

Οι δημοσιογράφοι έγραφαν πως «προκύπτει από το ΣΔΟΕ».

Την είδηση αναπαρήγαγαν κατά κόρον στο ίντερνετ. Πρώτοι οι αριστεροί, μετά οι άθεοι και στη συνέχεια οι άλλοι που δήθεν κόπτονται για το καλό της Εκκλησίας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ: που τα σπαταλάνε, τι ξοδεύουν, πόσα ταξίδια κάνουν και σε ποια χρηματιστήρια «τζογάρουν». Από ονόματα όμως; Ούτε νύξη.

«Βρε λες να είναι ο δικός μου δεσπότης;» αναρωτιόμουν τις τελευταίες ημέρες, ανοίγοντας και κλείνοντας τον ναό.

«Κι αν τον πιάσει καμία τρέλα και με βάζει να τα μετράω από το πρωί ίσαμε το βράδυ για να δει αν τα έχει όλα μέχρι τελευταίου σεντ;» σκεφτόμουν και μ’ έλουζε κρύος ιδρώτας.

Μέσα στο χάραμα ξυπνούσα από έναν εφιάλτη. Να μετρώ μικρά κέρματα. Λεπτά, δίλεπτα. Που και που κανένα ευρώ αν ήμουν τυχερός.

Κι όταν έπεφτα πάνω σε κανένα δίευρω ξυπνούσα. «Κακό σημάδι» σκεφτόμουν. Μήπως γι’ αυτό ο δικός μου είναι γαλαντόμος και τώρα τελευταία όλο και πιο πολύ μας χαμογελάει;

Τεταρταίος πυρετός μ’ έπιασε, σας το εξομολογούμαι. Όχι γιατί δύο μητροπολίτες έχουν γερό κομπόδεμα. Άμα τα δικαιολογούν δικαίωμά τους είναι να τα έχουν. Μπορεί να τα είχε ο μπαμπάς τους, μπορεί ο θείος τους από την Αμερική. Αρκεί να μην βάζουν τους νεωκόρους να τα μετρούν!

Τώρα αν θα τα δώσουν στη μητρόπολή τους, αν θα τα κάνουν ένα ίδρυμα ή θα τα μοιράσουν στους φτωχούς, γι’ αυτό θα τους κρίνει ο Θεός και ο λαός.

Αν πάλι πράγματι τα έχουν και δεν τα δικαιολογούν να υποστούν τις συνέπειες. Γι’ αυτό είναι το ΣΔΟΕ και οι λοιπές υπηρεσίες. Να τα βρουν και να τους «κρεμάσουν στα μανταλάκια».

Μετά χαράς εγώ ο ίδιος ο νεωκόρος θα βγω να τους ξεμπροστιάσω. Να υποστούν τις συνέπειες. Όχι μόνο φορολογικές. Αλλά να πάνε «σούμπιτοι» που λένε και οι Καθολικοί, στη Μονή της μετανοίας τους.

Μέχρι όμως να βγάλουν ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα, εμένα τον αδαή νεωκόρο θα μου «μυρίζει» αποπροσανατολισμός και μία ευκαιρία να χτυπηθεί η Εκκλησία.

Το εύκολο θύμα που πάντα «πουλάει» όταν γίνεται λόγος για λεφτά, χλιδή και άλλα τινά.

Διευθύνσεις και ονόματα κύριοι! Και μετά ελάτε να τους κρεμάσουμε μαζί στα μανταλάκια.

Ο ΝΕΩΚΟΡΟΣ

Εμφανίσεις: 88301
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!