Έσπασαν οι πάγοι...!

arch-mesiΤο κρύο το βαρύ έπιασε για τα καλά. Ο προϊστάμενος του ναού που υπηρετώ ακόμη να ανάψει τα καλοριφέρ.

"Φέτος κοίτα να συμβιβαστείς με την κρίση για να μη σου κάνω κι άλλη μείωση στο μισθό και πληρώνεις εσύ το πετρέλαιο για όλους μας" με απείλησε.

Έτσι και εγώ έχω υποχωρήσει, κάνω υπακοή και ξεσπάω πια για να ζεσταθώ γράφοντας σε αυτή τη φιλόξενη στήλη.

Ανάβω το μαγκάλι στο σπίτι και σκέπτομαι τι μας περιμένει όλους τους επόμενους μήνες.

Το πνεύμα του παγερού χειμώνα δεν έχει αγγίξει όμως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Έμαθα από τις πηγές μου στην Καλαμάτα πως προετοιμάζονται πυρετωδώς οι νεωκόροι για την αυριανή γιορτή του δεσπότη τους.

Μαζί με τη γιορτή -χωρίς να γίνουν πολλά πολλά έξοδα έχει δώσει εντολή ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος- ετοιμάζονται για να κάνουν μεγάλη υποδοχή και στον Αρχιεπίσκοπο.

Οι πάγοι έχουν λιώσει και οι σχέσεις των δύο ζεστάθηκαν ξανά, μου λένε οι καλοί μου φίλοι.

Μπορεί να μας τρώει το κρύο στους ναούς, όμως οι καρδιές στους ποιμένες μας έχουν ζεσταθεί και πάλι για τα καλά!

ΥΓ. Σας ευχαριστώ που μ' εμπιστεύεστε με τις πληροφορίες που μου στέλνετε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Παρακαλώ να είστε λίγο πιο ακριβείς σε όσα αποδίδετε σε πρόσωπα και γεγονότα, γιατί δεν μπορώ να τα "σηκώνω" όλα μόνος μου.

ΥΓ2. Τολμώ να πω πως είμαι ευτυχής διότι επιτέλους, ακολουθώντας το παράδειγμά μου, σιγά σιγά αποκτούν φωνή και άλλα ταπεινά μέλη των ναών και όχι μόνο εμείς οι νεωκόροι.

Δεξιοί και αριστεροί ψάλτες, καντηλανάφτες και επίτροποι έπιασαν την γραφίδα και αρχίζουν και βγάζουν τα απωθημένα τους απέναντι στην καθεστηκυία εκκλησιαστική τάξη. Εύγε μου!

Ο ΝΕΩΚΟΡΟΣ

Εμφανίσεις: 96860
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!