Πήγε με το «σκονάκι» του...!

Image

Καλό φθινόπωρο! Επιστρέψαμε από τη θερινή ραστώνη και είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο και πρώτα ο Θεός έναν ακόμη πιο βαρύ χειμώνα.

Οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στα ταπεινά αυτιά μου με τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου είναι από την επίσκεψη του σεβάσμιου αυτού γέροντα του μητροπολίτη Αργολίδος, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Εθιμοτυπικώς» είπαν επισήμως και οι δύο.

Βοά όμως η ιεραρχία πως ο Αργολίδος έφτασε εις τα ενδότερα αρχιεπισκοπικά γραφεία για να υποβάλλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου.

Γηραιός γαρ, δήλωσε στον Μακαριώτατο πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αποχωρήσει.

Έθεσε όμως μία προϋπόθεση, λένε οι νεωκόροι συνάδελφοί μου.

Το «σκονάκι» - για να χρησιμοποιήσω και μία επίκαιρη μαθητική λέξη, τώρα που ξεκίνησαν τα σχολεία- που κουβαλούσε μαζί του ο Σεβασμιώτατος έγραφε «Επιδαύρου». 

Ζήτησε, για όσους δεν κατάλαβαν, να τον διαδεχτεί ο Επίσκοπος Επιδαύρου στη μητρόπολή του.

Μόνο υπό αυτό τον όρο θα έθετε την παραίτησή του στη διάθεση της ιεραρχίας.

Ο κ. Ιάκωβος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη φράση του.

Ο Αρχιεπίσκοπος, μαθαίνω, του είπε πως η Εκκλησία τον χρειάζεται και θα ήταν λάθος να παραιτηθεί.

Μετά από όλα όσα διεμείφθησαν, ο Αργολίδος πήρε το δρόμο της επιστροφής για το όμορφο Ναύπλιο.

Ο Νεωκόρος

*Πληροφορίες που αφορούν τον νεωκόρο μπορείτε να μου τις ψιθυρίζεται (εμπιστευτικά πάντοτε) στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την επισήμανση: ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΩΚΟΡΟ

Εμφανίσεις: 77426
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!