Ο ψαράς και το χταπόδι...

xtapodiΕίχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, εγώ ο ταπεινός νεωκόρος, πως θα ξεκουραστώ για μερικές ημέρες και δεν θα δώσω σημασία στις πληροφορίες που φτάνουν στ’ αυτιά μου.

Βλέποντας όμως στο διπλανό ακρογιάλι έναν ψαρά να χτυπάει το χταπόδι στα βράχια με μανία, σκέφτηκα να σας διηγηθώ ένα αντίστοιχο πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Το ρόλο του ψαρά ανέλαβε δυναμικός μητροπολίτης της «νέας γενιάς».

Το ρόλο του χταποδιού που χτυπήθηκε αλύπητα από τον γνωστό ιεράρχη -φημισμένο για τις γνώσεις, τη συνέπεια και την οξυδέρκειά του, για να σας βοηθήσω- είχε διευθυντικό στέλεχος της Εκκλησίας.

Ο λόγος που χτυπήθηκε αλύπητα -όχι στα βράχια αλλά με λέξεις- είναι διότι το στέλεχος -«αδυναμία» της στήλης για να σας βοηθήσω- προ μερικών ετών, όταν οι καταστάσεις ήταν διαφορετικές, έκανε και έλεγε πράγματα που έρχονται σε σύγκρουση με τη θέση που κατέχει σήμερα.

Από τις πληροφορίες που κατάφερα να «ψαρέψω» από εδώ και από εκεί, έμαθα πως το περιστατικό δεν έχει λήξει και πως η συνέχεια θα δοθεί τον Σεπτέμβριο.

Ο ψαράς – μητροπολίτης είναι γνωστό πως τα βάζει και με ... καρχαρίες, οπότε το δύσμοιρο το χταποδάκι - στέλεχος θα συνεχίσει να αφρίζει και το φθινόπωρο. 

Έμπειροι ψαράδες μου λένε, πάντως, πως στα σαράντα χτυπήματα στο βράχο το χταπόδι συρρικνώνεται, ασπρίζει, μαλακώνει, τα πλοκάμια του "κατσαρώνουν" και είναι πανέτοιμο για... φάγωμα!

Ο Νεωκόρος

Εμφανίσεις: 106348
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!