Θυμήθηκαν τα συγχωροχάρτια!

 

sigxoroxarti"Τα παλιά τα χρόνια" τα συγχωροχάρτια του Λούθηρου τα αποκτούσαν κυρίως οι έχοντες, φυσικά έναντι αδρής αμοιβής.

Μετά από τόσους αιώνες και ένα παράσημο - συγχωροχάρτι που δόθηκε σε γνωστό επιχειρηματία της Βουλγαρίας έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών.

Χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί σε ένδειξη διαμαρτύριας για την επανεισαγωγή του τίτλου του "άρχοντα", που απονέμεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας σε επιχειρηματίες και δωρητές μεγάλων χρηματικών ποσών.

Τις αντιδράσεις προκάλεσε η απονομή του τίτλου του άρχοντα που απένειμε ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νικόλαος, σε επιχειρηματία που δεν τον περιβάλλουν και τόσο... αρχοντικές φήμες.

Συνάδελφος νεωκόρος, εκ Βουλγαρίας ορμώμενος, μου εκμυστηρεύτηκε πως ο αριστοκρατικός αυτός τίτλος, δόθηκε ως αντάλλαγμα, έναντι δωρεάς 500.000 ευρώ.

Η Ιερά Σύνοδος αποδέχθηκε τον συγκεκριμένο τίτλο, εν τη απουσία του Πατριάρχη Μαξίμου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λοζένετς της Σόφιας.

Πολλοί αρχιερείς έχουν ταχθεί ανοικτά υπέρ των διαδηλωτών που αντιδρούν γι' αυτό το αλισβερίσι τίτλων και χορηγιών που θυμίζουν "τα συγχωροχάρτια που μοιράζονταν αφειδώς έναντι αμοιβής το Μεσαίωνα", έλεγε Ιεράρχης του Πατριαρχείου...

Το βέβαιο είναι πως θα το σκεφτούν καλά πριν ξαναδώσουν οι αρχιερείς της Βουλγαρίας παράσημο σε κάποιον, γιατί μετά ακολουθεί και το... στόλισμα των πιστών στους ίδιους!

Ο Νεωκόρος

 

Εμφανίσεις: 51239
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!