Ζήτα και εσύ έναν Βοηθό Επίσκοπο, μπορείς!

16

Βροχηδόν, μαθαίνω, πέφτουν οι αιτήσεις για βοηθούς Επισκόπους στην Ι. Σύνοδο από τους Μητροπολίτες.

Μεγάλοι και νεότεροι έχουν... φρακάρει το γραμματοκιβώτιο του Προέδρου της ΔΙΣ και Αρχιεπισκόπου με τις αιτήσεις τους και τις επιστολές τους, στις οποίες ζητούν να αποκτήσουν έναν βοηθό Επίσκοπο.

Αυτοί που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους γραπτώς (και ο νεωκόρος έχει στο συρτάρι του αντίγραφα των επιστολών) είναι δύο από την Πελοπόννησο και ένας από την Αττική. Από την Πελοπόννησο ο ένας έχει διατελέσει και Αρχιγραμματέας και μαζί με τον άλλο από την Αττική χειροτονήθηκαν επί Χριστοδούλου.

Ο τρίτος ιεράρχης διατηρεί πολύ φιλική σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, λένε έγκυρες πηγές, φέρεται να είπε στον ηλικιωμένο Μητροπολίτη από την Πελοπόννησο (που πολύ πρόσφατα είχε αποκτήσει έναν βοηθό Επίσκοπο και ζητά και δεύτερο): "αν δεν μπορείτε να διαποιμάνετε τη Μητρόπολή σας τότε να παραιτηθείτε".  

Το κοινό σημείο και των τριών Μητροπολιτών που ζητούν βοηθούς Επισκόπους είναι ένα: θέλουν να προαχθούν οι Πρωτοσύγκελλοι των Μητροπόλεών τους.

Η ικανοποίηση του αιτήματός τους όμως θεωρείται δύσκολο να ευοδωθεί, αφού πολλοί αρχιερείς αντιδρούν λέγοντας πως "έχουμε κάνει αρκετούς για... δύο Ελλάδες!".

Ο Νεωκόρος

Εμφανίσεις: 59432
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!