Η επιστολή του Πατριάρχη "άναψε" φωτιές στη συνεδρίαση της ΔΙΣ

ecumenical

Μπαρούτι μύριζε στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΙΣ μόλις αναγνώστηκε η επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, την οποία είχαν αποφασίσει να εξετάσουν αμέσως μετά το Πάσχα, όπως είχε γράψει η Romfea.gr.

Στην επιστολή ο κ. Βαρθολομαίος ζητούσε από τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο να αποδοκιμάσουν "με μια φωνή", ενέργειες που έχουν γίνει από αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος (εννοώντας κυρίως τα "αναθέματα" του Μητροπολίτη Πειραιώς).

Τότε, Μητροπολίτης - μέλος της ΔΙΣ έκανε λόγο για "πρωτοφανή εκκλησιαστική εισπήδηση στα εσωτερικά μίας άλλης Εκκλησίας", υπογραμμίζοντας πως "δεν δεχόμαστε υποδείξεις για κάτι που, επί της ουσίας, δεν τους αφορά άμεσα".

Σήμερα, πάντως, αποφάσισαν να συντάξουν επιστολή - απάντηση στην οποία ναι μεν θα επιμένουν πως η Εκκλησία της Ελλάδος παραμένει πιστή στον νηφάλιο διάλογο και την καταλλαγή και δεν επιθυμεί εντάσεις.

Ωστόσο, όλοι ομόφωνα οι αρχιερείς της ΔΙΣ (ακόμη και εκείνοι των Νέων Χωρών) εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το επιτακτικό, όπως έλεγαν, ύφος της επιστολής "λες και απευθύνεται σε τίποτε μαθητούδια".

Οι περισσότεροι Μητροπολίτες παραδέχονται πως η στάση του Μητροπολίτη Πειραιώς ίσως ήταν "υπερβολική" όμως "και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πρέπει να προσέχουν και αυτοί να μην σκανδαλίζουν και όχι μόνο να κάνουν συστάσεις.

"Λάθη γίνονται από όλες τις πλευρές" σημείωνε το μέλος της Ιεράς Συνόδου.

Δίνοντας ως παράδειγμα "σκανδαλισμού" από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον Ρωμαιοκαθολικό που μπαινόβγαινε στο ιερό του Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα...

"Έχουμε και ένα ποίμνιο το οποίο σκανδαλίζεται, πρέπει και αυτοί να μην είναι τόσο υπερβολικοί", ανέφερε στον Νεωκόρο Συνοδικός Ιεράρχης.


Ο Νεωκόρος

Εμφανίσεις: 70790
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!