«Προαγωγή πήρε, παραίτηση δεν έδωσε»

IMG 2845

Την άμεση παραίτησή του από την θέση του ηγουμένου της Μονής Πετράκη θεωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχιερείς ότι  οφείλει να υποβάλλει ο Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος.

Ο εσωτερικός Κανονισμός της Μονής, υποστηρίζουν, το προβλέπει ρητά: δεν μπορεί να είναι ηγούμενος κάποιος που έχει προαχθεί ή κάποιος που δεν είναι πια ιερομόναχος.

Προς τεκμηρίωση των παραπάνω όσοι ζητούν την παραίτηση του Επισκόπου από τη θέση του Ηγουμένου επικαλούνται τον εσωτερικό Κανονισμό της Μονής Πετράκη.

Στο Γ΄ Κεφάλαιο που αναφέρεται στα περί διοικήσεως της (άρθρο 4, παράγραφος Δ΄) διευκρινίζεται: «εις περίπτωσιν παραιτήσεως, προαγωγής ή θανάτου του Ηγουμένου, καθήκοντα Ηγουμένου εκτελεί ο πρώτος Ηγουμενοσύμβουλος».

Επομένως, λένε, ο Επίσκοπος Θαυμακού πρέπει άμεσα να αποχωρήσει από τη θέση που καταλαμβάνει στην ιστορική μονή, εφόσον ανήλθε πρόσφατα στο αρχιερατικό αξίωμα.

Στο Δ΄ Κεφάλαιο (άρθρο 5, παρ. Α΄) σε ενίσχυση των παραπάνω, λένε, αναφέρεται ρητά πως ο Ηγούμενος πρέπει να προέρχεται από το μοναχολόγιο και να είναι αποκλειστικά και μόνο ιερομόναχος, ιεροδιάκονος και μοναχός.

Ο Επίσκοπος Θαυμακού αποφεύγει, εκμυστηρεύτηκαν στον Νεωκόρο οι συγκεκριμένοι μητροπολίτες (για λόγους που κανείς δεν κατανοεί) να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα και να σεβαστεί τον Κανονισμό της Ι. Μονής Πετράκη που υπηρέτησε τόσα χρόνια. «Προαγωγή πήρε, παραίτηση δεν έδωσε» λένε κάθε μέρα.

Και όπως υποστηρίζουν, οι πιέσεις προς τον Επίσκοπο θα γίνουν ακόμη πιο έντονες μετά το Πάσχα.

Ο Νεωκόρος

Εμφανίσεις: 64546
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!