Απάντηση Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για τις εκτάσεις

ImageΤο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, συνεπές εις την δέσμευσίν του, εις την απάντησίν του προς το δυσφημιστικόν δημοσίευμα της εφημερίδος «ΕΘΝΟΣ» των Αθηνών της 14ης μηνός

Σεπτεμβρίου 2009 παρέχει διευκρινίσεις περί της εκ μέρους του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ενοικιάσεως της αυτού εκτάσεως 43 στρεμμάτων εις την περιοχήν Ταλπιότ της Δυτικής Ιερουσαλήμ, με την γνωμάτευσιν των δικηγόρων του, η οποία έχει ως εξής:

 

«Έκθεση για το σχέδιο ανάπτυξης των οικοπέδων του Πατριαρχείου στην περιοχή Ταλπιότ και την  απόκρουση της προσπάθειας των εποίκων και του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου να τα ελέγχουν μαζί με άλλα.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ:

 

Η Α.Θ.Μ., ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ', από την ημέρα της εκλογής Του, έχει αναθέσει στο νομικό και τεχνικό επιτελείο του Πατριαρχείου τη διερεύνηση  και την πιστοποίηση  των οικοπέδων ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου, καθώς επίσης την εξακρίβωση της θέσης τους.

 

Από την έρευνα διαπιστώθηκε το 2008 η περίπτωση οικοπέδου που φέρει τον αριθμό: τεμάχιο 2, τμήμα 30288, που κείται στην Δυτική Ιερουσαλήμ, περιοχή Ταλπιότ, η έκταση του οποίου ανέρχεται σε 43 στρέμματα, το οποίο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της απαλλοτρίωσης, εξαιτίας του Δημοτικού  Σχεδίου που αποβλέπει στην διάνοιξη οδού στον συγκεκριμένο χώρο.

 

Στα τέλη του 2004,  οι Ισραηλινές Τοπικές και Δημοτικές Αρχές, η Διεύθυνση Κτηματογράφησης του Ισραήλ, υπέβαλαν χωροταξικό σχέδιο (που φέρει αριθμό 3/ 5834 ), που εντάσσεται στα πλαίσια άλλων σχεδίων,  που έχουν προεγκριθεί,  που αφορούν τις περιοχές  «Ταλπιότ» και «Γκιβαάτ Χα-Ματός».

 

Οι συγκεκριμένες περιοχές που περιβάλλουν το τεμάχιο, αντικείμενο της έρευνας,  βρίσκονται στα εδάφη του 1948, δεν έχουν καμία σχέση με τις γαίες «Μαρ Ηλιάς» (Προφήτη Ηλία), παρότι είναι κοντά στο χωριό «Μπετ Σαφάφα».

 

Το προαναφερόμενο τεμάχιο, είναι τμήμα συνολικής έκτασης που ανέρχεται σε 200 στρέμματα,  ιδιοκτησία του Πατριαρχείου στην περιοχή. Περισσότερη από την μισή έκταση του συγκεκριμένου χώρου, που ανέρχεται σε 200 στρέμματα,  βρίσκεται εντός των συνόρων του 67, αλλά η έκταση των 43 στρεμμάτων, που προαναφέρθηκε, βρίσκεται εντός του εδάφους της Δυτικής Ιερουσαλήμ, που εκτείνεται σε ορισμένα σημεία της περιοχής που κάποτε ήταν γνωστή ως «Περιοχή Χαράμ», που χώριζε τότε τα σύνορα του Ισραήλ από το Χασιμιτικό  Βασίλειο της Ιορδανίας. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπερασπίζεται τις Ορθόδοξες ιδιοκτησίες,  εντός των ορίων του 48, του 67 και οπουδήποτε αλλού βρίσκονται.

 

Από την έρευνα και τα μέτρα που λήφθηκαν για την διάσωση του τεμαχίου, διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει, μέχρι σήμερα, αρκετούς κινδύνους, εκ μέρους του Δήμου της Ιερουσαλήμ και εξαιτίας συμφωνιών και ενεργειών που διέπραξε ο πρώην Πατριάρχης Ειρηναίος, με αποτέλεσμα να προκληθούν δύσκολες νομικές και διαδικαστικές συνθήκες, σχετικά με το συγκεκριμένο οικόπεδο,  που επιβάλλουν την συσπείρωση γύρω από το Πατριαρχείο και τις αποφάσεις του, που αντιστέκονται στην εκποίηση των ακινήτων, προκειμένου να σωθεί το συγκεκριμένο τεμάχιο και όχι με την αποδυνάμωση του Πατριαρχείου, την πρόκληση διχόνοιας στην Ορθόδοξη πλευρά, με την διασπορά φημών και την σύγκληση συνωμοτικών συνεδριάσεων.

 

Ο πρώτος από τους κινδύνους, έγκειται στο γεγονός ότι ο κίνδυνος απαλλοτρίωσης του συγκεκριμένου τεμαχίου εξακολουθεί να υφίσταται, εκ μέρους του Δήμου της Ιερουσαλήμ και την Διεύθυνση Κτηματογράφησης του Ισραήλ.

 

Αν συμβεί αυτό, τότε ο Δήμος της Ιερουσαλήμ θα υλοποιήσει σε αυτό το τεμάχιο, τα προβλεπόμενα έργα του. Ο δεύτερος κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι ο πρώην Πατριάρχης Ειρηναίος  μίσθωσε το συγκεκριμένο τεμάχιο, δύο φορές, σε δύο διαφορετικούς συμβαλλόμενους, που είναι ο τοπικός εργολάβος και ο άλλος είναι ο Νικόλας Παπαδήμας, ο κακόφημος, ο γνωστός για τις προθέσεις του και τις διασυνδέσεις του με τους εποίκους και την εκποίηση των ακινήτων της Πύλης του Δαβίδ ( Μπαμπ Ιλ - Χαλήλ -Jaffa Gate ).

 

Ο τρίτος κίνδυνος προέρχεται, επίσης, από τον πρώην Πατριάρχη Ειρηναίο, ο οποίος παραχώρησε στην εταιρεία «Μπάρα», ιδιοκτησίας του ακροδεξιού εξτρεμιστή Ιρέ Ζιλοβανσίς, το δικαίωμα διαχείρισης όλων των Ορθόδοξων ακινήτων στην χώρα.

 

Στην συγκεκριμένη έκθεση θα διαβάσουμε τις λεπτομέρειες αποκάλυψης των κινδύνων της σύναψης συμφωνίας μεταξύ του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου και της συγκεκριμένης εταιρείας.

 

Ο κίνδυνος της απαλλοτρίωσης - Δήμος Ιερουσαλήμ και Διεύθυνση Κτηματογράφησης του Ισραήλ .

 

Το Ισραηλινό χωροταξικό σχέδιο όρισε το προαναφερόμενο τεμάχιο του Πατριαρχείου ως χώρο «πρασίνου», που ανήκει στην κατηγορία της ανοικτής δημόσιας  περιοχής, που απαλλοτριώνεται για την κατασκευή οδών, πάρκων και δημοσίων χώρων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισραηλινός χωροταξικός και οικοδομικός νόμος του 1965, ορίζει ότι η γη που απαλλοτριώνεται αλλάζει την ιδιοκτησία της και καταχωρείται στο όνομα του δήμου Ιερουσαλήμ. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση επιτυχίας απαλλοτρίωσης του οικοπέδου, τότε το Πατριαρχείο θα το χάσει για πάντα.

 

Ο έκπτωτος Πατριάρχης Ειρηναίος, κατά την διάρκεια της παραμονής του στον Πατριαρχικό θρόνο, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου του δήμου, που απέβλεπε στην απαλλοτρίωση του συγκεκριμένου οικοπέδου,  δεν κινήθηκε από την θέση του, για να διαμαρτυρηθεί κατά του συγκεκριμένου σχεδίου, παρά το γεγονός ότι είχε νόμιμο δικαίωμα.

 

Οι κίνδυνοι των συμφωνιών του πρώην Πατριάρχη  Ειρηναίου («Μπάρα» - Παπαδήμα).

 

Σύναψη σύμβασης του πρώην Πατριάρχη  Ειρηναίου με την εταιρεία «Μπάρα».

 

Στα τέλη του 2007, ο πρώην Πατριάρχης Ειρηναίος, όταν είχε ακόμα την αναγνώριση της Ισραηλινής Κυβέρνησης, υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία Μπάρα, βάσει της οποίας, χορηγεί στην εταιρεία το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής διαχείρισης για όλη την ιδιοκτησία του Πατριαρχείου,  στην οποία περιλαμβάνονται οι Μονές και οι Εκκλησίες στην Ιερουσαλήμ και την Παλαιά Πόλη, καθώς επίσης όλα τα σημεία των Ιερών Τόπων.

 

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ιδιοκτησία του ακροδεξιού εξτρεμιστή Ιρέ Ζιλοβανσίς. Ο κίνδυνος που προέρχεται από την συγκεκριμένη συμφωνία απειλεί όλη την ιδιόκτητη περιουσία του Πατριαρχείου, μεταξύ των οποίων και το οικόπεδο, αντικείμενο της έρευνας. Εξαιτίας των αντιδράσεων που αφορούν το προαναφερόμενο τεμάχιο, μπόρεσε το Πατριαρχείο, διαμέσου του νομικού του επιτελείου,  να αποκαλύψει την συγκεκριμένη, πολύ επικίνδυνη, συμφωνία και προέβη στη νομική αντιμετώπισή της.

 

Για περισσότερες πληροφορίες,  σχετικά με την συγκεκριμένη συμφωνία, και τις ενέργειες του Πατριαρχείου για την αντιμετώπισή της, παρακαλούμε να δείτε το κεφάλαιο, που σχετίζεται με το θέμα αυτό, στο τέλος της έκθεσης .

 

Σύναψη συμφωνίας του πρώην Πατριάρχη  Ειρηναίου με δύο διαφορετικούς συμβαλλομένους για την μίσθωση του οικοπέδου.

 

Ο πρώην Πατριάρχης Ειρηναίος, σύναψε σύμβαση, δύο φορές, με δύο διαφορετικούς συμβαλλόμενους, για την μίσθωση του προαναφερόμενου οικοπέδου. Ο πρώτος συμβαλλόμενος είναι ένας εντόπιος εργολάβος,  γνωστός για την συνεχή υπεράσπισή του στον πρώην Πατριάρχη  Ειρηναίο.

 

Υπάρχουν σοβαρές υποψίες για το ποιος είναι εκείνος που στηρίζει αυτόν τον εργολάβο, καθώς επίσης την συγκεκριμένη συμφωνία, αφού είναι γνωστό ότι δεν μπορεί μόνος του να επενδύσει και να αναπτύξει το συγκεκριμένο οικόπεδο.

 

Σημειώνεται ότι η συμφωνία πραγματοποιήθηκε το 2007, δηλαδή δύο χρόνια μετά την έκπτωση του Ειρηναίου από την θέση του.

 

Ο δεύτερος συμβαλλόμενος,  με τον οποίο ο πρώην Πατριάρχης Ειρηναίος σύναψε συμφωνία, στις 15-9-2003, είναι ο καλούμενος Νικόλας Παπαδήμας, που συνδέθηκε το όνομά του με τις συμφωνίες των ακινήτων της πύλης του Δαβίδ -Μπαμπ Ιλ -Χαλήλ Jaffa Gate, ο οποίος τώρα καταζητείται διεθνώς.

 

Η συγκεκριμένη συμφωνία με τον καλούμενο Παπαδήμα του παραχωρεί το δικαίωμα της πλήρους διαχείρισης του οικοπέδου και δεν τον παρεμποδίζει από την παραχώρηση των κεκτημένων, από την συμφωνία,  δικαιωμάτων σε τρίτο.

 

Οι ενέργειες του Πατριαρχείου για την διάσωση του οικοπέδου και την αντιμετώπιση των κινδύνων της απαλλοτρίωσης  και της απώλειας.

 

Η λύση βρισκόταν στην υποβολή ένστασης κατά του χωροταξικού σχεδίου του Δήμου (που φέρει τον αριθμό 3/5834) και την εκτέλεση των κατάλληλων ενεργειών, προκειμένου να μετατραπεί ο χαρακτηρισμός του οικοπέδου από χώρο «πρασίνου», ανοικτής  δημόσιας  περιοχής, σε«οικοδομήσιμο» και την υποβολή σχεδίου ανάπτυξης που τεκμηριώνει τα Ορθόδοξα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και αποτρέπει την επ' αόριστον απαλλοτρίωση, έχοντας υπόψη ότι απαιτείται η υποβολή σχεδίων ολοκληρωμένου έργου στο οικόπεδο. Η συγκεκριμένη λύση υποβλήθηκε στην Ιερά Σύνοδο,  η οποία στην συνεδρίασή της, με ημερομηνία 17-11-2008, αποφάσισε τα εξής :

 

1.  Αποκάλυψη των συμφωνιών που υπέγραψε ο Ειρηναίος με τον Εντόπιο εργολάβο και τον Παπαδήμα, και την εκτέλεση των απαραίτητων ενεργειών για την ακύρωσή τους και την ματαίωσή τους.

 

2.  Υποβολή ένστασης για το χωροταξικό σχέδιο (σχέδιο απαλλοτρίωσης).

 

3.  Επιλογή μεγάλης εταιρείας, που ασχολείται με την ανάπτυξη των οικοπέδων, για την επίτευξη των παρακάτω στόχων :

 

- Αλλαγή του χαρακτηρισμού του οικοπέδου από «χώρο πρασίνου», ανοικτής δημόσιας περιοχής, σε «οικοδομήσιμο».

 

- Παρακολούθηση του Δήμου της Ιερουσαλήμ (με μακροσκελείς ενέργειες), προκειμένου να αποκτηθεί άδεια δόμησης στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

 

- Καταβολή όλων των φόρων, τελών και επιβαρύνσεων, που υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια .

 

- Ανέγερση 1000 τουλάχιστον διαμερισμάτων, με συνολική έκταση οικοδόμησης, που ανέρχεται σε 12000 τετραγωνικά μέτρα, για λογαριασμό του Πατριαρχείου και του ποιμνίου του.

 

- Μόνο σε περίπτωση επιτυχίας της εταιρείας στην εκτέλεση των προαναφερομένων, τότε το Πατριαρχείο θα συνάψει μαζί της μακρόχρονη σύμβαση μίσθωσης για τα εναπομείναντα κτίρια, για τα οποία ο Δήμος της Ιερουσαλήμ χορήγησε την άδεια οικοδόμησης στο οικόπεδο, έχοντας υπόψη ότι μετά την λήξη της διάρκειας της σύμβασης επανέρχεται το οικόπεδο, και τα κτίρια που έχει, στο Πατριαρχείο.

 

- Δεν θα υπάρχει στην σύμβαση άρθρο περί δυνατότητας παράτασης της διάρκειάς του.

 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι μερικές πλευρές αλλοιώνουν ακόμα και την έκταση του οικοπέδου. Ισχυρίζονται ότι η έκτασή του ανέρχεται σε 71 στρέμματα, γεγονός που δεν ισχύει, αφού η ακριβής έκταση είναι 43 στρέμματα, οπότε προσθέτοντας το όμορο οικόπεδο, του οποίου οι Ισραηλινές Αρχές ισχυρίζονται την ιδιοκτησία του, τότε η  συνολική έκταση είναι 60 στρέμματα.

 

Ωστόσο, σε περίπτωση ανάγκης (για άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στον Δήμο) και προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας του οικοδομικού έργου,  τότε το Πατριαρχείο θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί, θεωρητικά, άλλη μία έκταση  που ανέρχεται σε 11 στρέμματα,  και γειτνιάζει με τα συγκεκριμένα οικόπεδα, που έχει χαρακτηριστεί ως χώρος δημοσίου πάρκου, χωρίς να χρησιμοποιηθεί στην πράξη για οποιοδήποτε επιπλέον κτίριο.

 

Μία από τις καλλίτερες εταιρείες στην ανάπτυξη οικοπέδων,  που είναι ο όμιλος του κ. «Σράγα Μπιράν», έχει προτείνει να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την επίτευξη των προαναφερομένων στόχων. Είναι γνωστός επιχειρηματίας, με καλή φήμη και ιστορία γεμάτη από επιτεύγματα στον συγκεκριμένο χώρο, ιδιαίτερα στην μετατροπή χαρακτηρισμού των οικοπέδων.

 

Η ιστορία του συγκεκριμένου ομίλου υπερβαίνει τα 40 χρόνια. Ο ίδιος ο κ. Σράγα είναι αριστερός επιχειρηματίας, οπότε φυσικά θα συμμετάσχει στις προσπάθειες, που αποβλέπουν στην απόκρουση των κινδύνων, που απειλούν το συγκεκριμένο οικόπεδο.

 

Οι διαπραγματεύσεις  με τον όμιλο Μπιράν,  διήρκεσαν από τον Δεκέμβριο του 2008 μέχρι τον Απρίλιο του 2009,  οπότε υπεγράφη στις  28-4-2009  συμφωνία, με την προϋπόθεση εκτέλεσης των προαναφερομένων.

 

Ως είθισται στην εκτέλεση των μεγάλων έργων,  συστάθηκε μία νέα εταιρεία, για την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, προκειμένου να είναι περιορισμένης οικονομικής ευθύνης, για να μην επηρεάζει την θέση της μητρικής εταιρείας.

 

Η εταιρεία που συστάθηκε φέρει το όνομα της περιοχής όπου κείται το οικόπεδο «Νέα Γκιβαάτ Ταλμπιότ ΕΠΕ». Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι η σύμβαση που συνήφθη μεταξύ του Πατριαρχείου και της εταιρείας «Νέα Γκιβαάτ Ταλμπιότ ΕΠΕ», προϋποθέτει την εκτέλεση όλων των προαναφερομένων άρθρων, εντός συγκεκριμένου και καθορισμένου  χρονοδιαγράμματος, πέντε ετών μόνο, οπότε μετά την πάροδό τους η σύμβαση θεωρείται, αυτομάτως, άκυρη.

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

 

Η ματαίωση των προσπαθειών της εταιρείας Μπάρα και του έκπτωτου Πατριάρχου Ειρηναίου να ελέγχουν τα οικόπεδα και τα ακίνητα του Πατριαρχείου.

 

1. Στις 23-6-2008 μία εταιρεία με την επωνυμία «Μπάρα» απέστειλε επιστολή στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στην οποία το ενημερώνει για την συναφθείσα σύμβαση με τον έκπτωτο Πατριάρχη Ειρηναίο,  και με την οποία της χορηγείται η πλήρης διάθεση και η διαχείριση της περιουσίας του Πατριαρχείου, με αποκλειστικό τρόπο.

 

Η συγκεκριμένη εταιρεία επισύναψε αντίγραφο της σύμβασής της με τον έκπτωτο Πατριάρχη Ειρηναίο και ζήτησε να συναντηθεί με τους υπευθύνους του Πατριαρχείου. Ύστερα διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει στο ηγετικό εξτρεμιστικό στέλεχος του Ιρέ Ζιλοβανσίς.

 

2. Στις 7/7/2008 το Πατριαρχείο έστειλε απάντηση στην συγκεκριμένη επιστολή, διαμέσου του δικηγόρου του, στην οποία το Πατριαρχείο απέρριψε οποιαδήποτε σχέση,  συμφωνία και γνώση για όσα ισχυρίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία.

 

3. Στις 14-7-2008 η εταιρεία Μπάρα απάντησε στην επιστολή του δικηγόρου του Πατριαρχείου, με επιστολή στην οποία επαναλαμβάνει τις αξιώσεις της, που αναφέρονται στην επιστολή της με ημερομηνία 23-6-2008.

 

4. Την ίδια μέρα στις 14-7-2008, το Πατριαρχείο απάντησε, διαμέσου του δικηγόρου του, στην επιστολή της εταιρείας, στην οποία τόνισε την θέση του που δεν αναγνωρίζει τα όσα ισχυρίζεται η εταιρεία και την προειδοποιεί ότι θα αντιμετωπίσει αυστηρά οποιαδήποτε περίπτωση προσβολής της ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου,  συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής στην Δικαιοσύνη και την Αστυνομία.

 

5. Στις  21-6-2008 η εταιρεία Μπάρα, προσέφυγε στην διαιτησία, με βάση την συμφωνία της με τον έκπτωτο Πατριάρχη Ειρηναίο, στην οποία άσκησε αγωγή κατά του Πατριαρχείου, για να το αναγκάσει σε συναλλαγή μαζί της και την αναγνώριση της συναφθείσης σύμβασης με τον έκπτωτο Πατριάρχη Ειρηναίο.

 

Χάρη στο γεγονός ότι το Πατριαρχείο δεν αναγνώρισε τον συγκεκριμένο διαιτητή, του οποίου η αρμοδιότητα εκπορεύεται από την συναφθείσα σύμβαση μεταξύ της εταιρείας και του έκπτωτου Πατριάρχου Ειρηναίου, ο διαιτητής δεν μπόρεσε να εκδώσει απόφαση στην αγωγή και κατέληξε στην απόρριψή της.

 

6. Στις  3-3-2009 η Εταιρεία Μπάρα προσέφυγε στο Κεντρικό Δικαστήριο, με την ίδια αγωγή, που είχε  υποβάλει στον διαιτητή. Εδώ όμως πρόσθεσε τον έκπτωτο Πατριάρχη Ειρηναίο στην αγωγή,  επειδή απέτυχε να εκπληρώσει έμπρακτα τις υποχρεώσεις του, με βάση την μεταξύ τους αναγνωρίζει την σύμβαση.

 

7.  Στις 2-4-2009 το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο κατέθεσε το υπόμνημα  υπεράσπισής του στο Κεντρικό Δικαστήριο, στο οποίο παρέμεινε στην θέση του, που απορρίπτει την αναγνώριση της συμφωνίας μεταξύ του μοναχού Ειρηναίου και της εταιρείας Μπάρα.

 

8. Τον Ιούνιο μήνα του 2009 ο δικηγόρος Ιμάντ Σιούκρη,  ως πληρεξούσιος του έκπτωτου Πατριάρχη Ειρηναίου, κατέθεσε υπόμνημα υπεράσπισης, στο οποίο αναφέρει με ευκρίνεια την πιστότητα της σύμβασης,  στην οποία ο έκπτωτος Πατριάρχης Ειρηναίος παραχωρεί τα δικαιώματα του Πατριαρχείου, στην ιδιόκτητη περιουσία του,  για λογαριασμό της εταιρείας Μπάρα. Έτσι αποκαλύπτεται, για άλλη μία φορά,  η σύνδεση μεταξύ του έκπτωτου Πατριάρχη Ειρηναίου και ύποπτων ομάδων.

 

Όταν το Πατριαρχείο  επιχείρησε την εγγραφή της συμφωνίας ανάπτυξης με την Εταιρεία «Νέα Ταλπιότ», στην Υπηρεσία Κτηματογράφησης «Αλ-Τάμπο »,  εξεπλάγη, όταν διαπίστωσε ότι η εταιρεία Μπάρα έχει καταχωρήσει δήλωση, που αφορά το συγκεκριμένο οικόπεδο, καθώς επίσης τα περισσότερα οικόπεδα του Πατριαρχείου, η οποία βασίζεται στην σύμβασή της με τον Ειρηναίο, ο οποίος τους χορήγησε τον αποκλειστικό και πλήρη  έλεγχο σε όλη την ιδιόκτητη περιουσία για την αξιοποίησή της, όπως αυτή κρίνει κατάλληλο.

 

Το Πατριαρχείο προσπάθησε να ακυρώσει τη σύμβαση μεταξύ του έκπτωτου Πατριάρχη Ειρηναίου και της εταιρείας Μπάρα, στην Υπηρεσία Κτηματογράφησης «Αλ -Τάμπο», αλλά δεν το πέτυχε, οπότε αναγκάστηκε να προσφύγει στο Κεντρικό Δικαστήριο στην Ιερουσαλήμ, στις 14-7-2009,  οπότε κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που απαγορεύουν στην εταιρεία Μπάρα να χρησιμοποιήσει την σύμβαση και τα αμετάκλητα πληρεξούσια που της χορήγησε ο έκπτωτος Πατριάρχης Ειρηναίος.

 

Το Πατριαρχείο έλαβε δικαστική απόφαση κατά της εταιρείας «Μπάρα», σύμφωνα με την οποία της απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει την υπογεγραμμένη σύμβαση με τον Ειρηναίο σε οποιαδήποτε φορέα η την καταχώρηση οιασδήποτε δήλωσης στην Υπηρεσία Κτηματογράφησης «Αλ Τάμπο».

 

Στην ακροαματική Συνεδρία, που συνήλθε στις 26-7-2009,  ρωτήθηκαν οι μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Ησύχιος, τον οποίο ρώτησε, εκ μέρους της εταιρείας Μπάρα, ο δικηγόρος Ζαήφ Σερφ, συνήγορος του εποικιστικού οργανισμού Ατέρετ Κοχανίμ. Είναι ο ίδιος δικηγόρος, που υπερασπίζεται τις εποικιστικές εταιρείες, σε υποθέσεις των ακινήτων της Πύλης του Δαβίδ «Μπαμπ Ι- Χαλήλ / Jaffa Gate»,  που εκποιήθηκαν επί Πατριαρχίας του έκπτωτου Πατριάρχη Ειρηναίου.

 

Με ημερομηνία 28-7-2009 εκδόθηκε η απόφαση του Πατριάρχη, στην οποία επιβεβαιώθηκε η απόφαση της προσωρινής απαγόρευσης κατά της εταιρείας «Μπάρα», σχετικά με τα ακίνητα που προσπάθησε να ελέγξει,  μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης στην υπόθεση». 
Εμφανίσεις: 33963
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!